Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Batum Başkonsolosluğu tarafından hazırlanan ‘Batumlu Sanatçılar Resim Sergisi’ Zafer Plaza’da izlenime sunuldu.

Bursa ile Batum arasında, Türkiye-Gürcistan Dostluk Grubu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin öncülüğünde başlatılan çalışmalar, gönül bağlarını kuvvetlendirdi. Batum’da yetişmiş ünlü ressamların eserlerinden oluşan ‘Batumlu Sanatçılar Resim Sergisi’, Zafer Plaza 2. Çarşı katında yapılan açılışla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ressamların Batum’u resmettikleri özel sergi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) desteğiyle gerçekleştirildi. Serginin açılışını Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse yaptı. Köse, Bursa’nın her alanda örnek olduğunu, sanata ve sanatçılara büyük değer verdiğini kaydederek, sergiyle Bursa ve Batum’un diyaloğunun ilk tohumlarının da atıldığını vurguladı. Köse, Batumlu sanatçılardan eserleriyle ilgili bilgi alırken, ressamlar da el emeği göz nuru çalışmalarını Bursa’da sanatseverlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bursa ile Batum arasındaki dostluk bağlarının kuvvetlendirilmesi adına yapılan çalışmalar kapsamında hazırlanan serginin, 11 Mart 2015 Çarşamba tarihine kadar Zafer Plaza’da görülebileceği belirtildi.