Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Fabrikası ve Ankara Goethe Enstitüsü iş birliğiyle 'Bavuldaki Hayatlar-Yaşamayı Beklerken' adlı tiyatro oyunu Kayseri’de tiyatro severlerin beğenisine sunuldu.

AGÜ Sümer Kampüsü konferans salonunda sahnelenen oyun, Almanya’nın tanınmış tiyatro yazarı Anja Tuckermann ile tiyatro rejisörü ve oyuncu Haluk Yüce’nin ortaklaşa çalışmalarıyla sahneye konuldu. ‘Türk-Alman İşgücü Antlaşması'nın 50. yılı’ etkinlikleri çerçevesinde kaleme alınan kuklalı gençlik oyunu, göç olgusunu konu aldı.

Türkiye ile Almanya arasında 'Kültürlerarası Diyalog ve Anlayışın Geliştirilmesi İçin Ernst Reuter Girişimi' isimli proje çerçevesinde desteklenen oyun, giderek kuklaya dönüşen aile bireylerinin öyküsünü anlatıyor. Göç olgusunu konu alan, kukla ve oyuncuların birlikte kullanıldığı oyunda, aile bireylerinin bazılarının işçi olarak Almanya’ya göç etmeleri sonucunda Türkiye’de akrabalarının yanında kalan çocuk ve gençlere neler olduğu sorgulanıyor.

Türkiye’de 13. Direklerarası Seyirci Ödülleri kapsamında ‘En İyi Yapım’ ödülüne sahip olan ve Almanya’da Nisan 2012 de 'Kathrin Türks Ödülü' için yarışan 120 oyun içinden birincilik ödülü alarak 'En İyi Oyun Metni' seçilen oyun ilgiyle izlendi. Oyun, 2011 yılında 'Türk- Alman İşgücü Antlaşması'nın 50. Yılı' etkinlikleri dolayısıyla kaleme alındı.

1984 yılından bu yana çocuk ve gençler için kukla ağırlıklı çalışmalar yapan Tiyatro Tempo, uluslararası alanda daha çok geleneksel 'Karagöz' oyunları ile tanınıyor ve birçok ülkede oyunlar sergiliyor.