1936 yılunda Mustafa Kemal Atatürk'ün anısıyla Kahramanmaraş Kalesine dikilen Bayrak Tutan Bozkurt heykeli dikilmişti. Anıtın altındaki plakada "28 Teşrini Sani 335 (28 Kasım 1919) Cuma Günü Türk Maraş, Silah Gücü İle İnen Bayrağını İman Gücü İle Yeniden Dalgalandırdı" Yazmaktaydı.

Kahramanmaraş Kalesinde bulunan bayrak Tutan Bozkurt heykeli daha sonraki yıllarda iddiaya göre İsmet inönü'nün emriyle kaleden indirildi. Heykelin nereye kaldırıldığı hakkında ise herhangi bir bilgi yok. Yine bazı iddialara göre heykel Kahramanmaraş'tan kaldırıldıktan sonra Ankara'da bir müzenin deposuna kaldırıldı.

TEFENNİ SAHİP ÇIKTI

Kahramanmaraş'ın sahip çıkmadığı ve sökülmesine göz yumduğu Bayrak Tutan Bozkurt Heykeli'ne Burdur'un Tefenni Belediyesi sahip çıktı. Haber46'da 13 Nisan 2018 tarihinde yayınlanan haberde "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kahramanmaraş’ta yaptırdığı ve daha sonra yerinden sökülen Bayrak tutan Bozkurt heykeli Burdur'un Tefenni ilçesinde yeniden hayat buldu" denilmişti.

Açıklamada Kahramanmaraş Vurgusu

Tefenni Belediye Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleri ile 1936 yılında Kahramanmaraş Kalesinde yaptırılan Bayrak Tutan Bozkurt Heykelinden esinlenerek yaptırmış olduğumuz Anıt Heykel, ilçemiz Antalya ve Muğla karayolu döner kavşakta uygulanmıştır” ifadesi kullanıldı.

KAHRAMANMARAŞ KALESİNE YENİDEN DİKİLMELİDİR

Haber46 olarak Bayrak Tutan Bozkurt Heykeli'nin Kahramanmaraş Kalesine yeniden dikilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda yerel siyasetçileri göreve davet ediyoruz. Özellikle Cumhur ittifakının ortağı Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan ve MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan bu konuda gerekli girişimlerde bulunmalı ve ittifak ortaklarını ikna etmelidir.

Konuyla ilgili gelişmeleri an be an takip etmeye devam edeceğiz.