Kahramanmaraş Büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör, bugün yaptığı açıklamda uzun bir süredir tartışmaların odağında olan Tarihi Maraş kalesinin bayram sonrası vatandaşların ziyaretine açılacağını söyledi. Yıllardır tadilatta olan, kamyon kamyon tarihi eser kaçırıldığı iddiası gündemi uzun süre meşgul eden Maraş kalesinin yılbasşında açılacağı sözünü veren Başkan Hayrettin Güngör, sözünü 180 gün sonra yerine getiriyor.

Ancak bayram sonu açılacak olan Maraş kalesinin simgesi olan Bayrak Tutan Bozkurt Heykeli yerine dikilmedi. Cumhur İttifakının ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan 25 Ekim 2019 tarihinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığından yazılı bir talepte bulunmuş ve  Bayrak Tutan Bozkurt heykelinin kaleye dikilmesini istemişti. Aycan yazısında şu ifadelere yer vermişti:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle şehrimizde Fransız işgali sırasında yaşanan ‘Bayrak Hadisesi’ anısına, Türk’ün iman gücünün sembolü olarak yaptırılan ve Kahramanmaraş Kalesi’ndeki bayrak direğine yerleştirilen Bayrak Tutan Bozkurt Heykeli’nin uzun süredir yerinde olmadığı bilinmektedir. Bu, şehrimizde huzursuzluğa ve tartışmaya neden olmaktadır. Tarihimizin dönüm noktası olan olayın ve şehrimizin kahramanlığının sembolü olan Bayrak Tutan Bozkurt Heykeli’nin Kahramanmaraş Kalesi’ndeki yerine yerleştirilmesini önemle rica ederim”

Haber46'ya çeşitli iletişim kanallarıyla uğraşan çok sayıda kişi de Tarihi Maraş kalesine Bayrak Tutan Bozkurt Heykelinin dikilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bilindiği gibi Bayrak Tutan Bozkurt Heykeli Burdur'un Tefenni İlçe Belediye başkanlığı tarafından Mupla-Antalya Karayoluna dikilmiş ve büyük takdir toplamıştı.