Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin vefatının 55.yıldönümü nedeniyle 'Üstad Bediüzzaman Said Nursî' adında özel bir dergi çıkarıldı. Şahdamar Yayınları tarafından çıkarılan dergi, Üstad'ın 80 yıllık hayatına ışık tutuyor.

Şahdamar Yayınları, 80 küsur senelik hayatında pek anlaşılmayan Bediüzzaman’ı 55. vefat sene-i devriyesinde anmak ve hatırlatmak için 'Üstad Bediüzzaman Said Nursî' isimli özel bir dergiye imza attı. Mart 2015’e özel neşredilen dergi, Bediüzzaman’ı, sevenleri ve onu anlamak isteyenleri buluşturuyor. Maksat, Bediüzzaman’ın hizmeti, mücadelesi ve fikirleriyle ne kadar anlaşıldığını masaya yatırmak ve insanımızın dikkatlerini Anadolu’nun bağrında neşet eden bu büyük çilekeşe çekmek.

Bu dergide öncelikli olarak Üstad’ın siyasete ve siyasîlere karşı duruşu irdelendi. Menderes’e yazdığı mektupta yer alan çok önemli tavsiyeleri, Osmanlı toplumunu ıslah projesi, insanı anlamaya yönelik tespitleri ele alındı. Din düşmanlarına ve gizli münafıklara karşı gösterdiği amansız mücadelesi ortaya konuldu. O, çok ızdırap çekti. Düşmanın gadr ü cefası bir yana himmet beklediği dostlarından bile vefasızlık gördü. Ona hayatında çok az insan sahip çıkmıştı. Garip olarak doğmuş, hayatında bir cani gibi muamele görmüş, tam anlaşılamadan da aramızdan ayrılmıştı. Hâlâ da ilmî mahfillerde ve bilimsel platformlarda bu büyük insanın hak ettiği konumu ihraz ettiğini tam olarak söyleyemeyiz. Hz. Said Nursi'nin dedikleri, Kur’ân ve sünnete uygun olmasının yanında moderniteye de ters değildi.

Bediüzzaman Hz. asrımız insanının terakkisi ve huzuru adına çok önemli reçeteler sunuyordu. En önemlisi Hâfız Ali Reşad (r. aleyh) adlı bir talebesinin kaleme aldığı, Türkçe olarak ilk defa neşredilecek olan kısa bir biyografiye yer verildi. Ayrıca M. F. Gülen Hocaefendi’nin dünyasındaki Bediüzzaman resmedilmeye çalışıldı. Resimler ve fotoğraflar eşliğinde, kıymetli akademisyenlerimizin kaleme aldığı yeni telif yazılarla, Risale’den alıntı ve derlemelerle çok renkli bir dergi olarak okurlarını bekliyor.