Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonunda sona gelindi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşil’in Şible semtinde, üzerinde 6 bina bulunan Beyazıt Paşa Medresesi’nin yeniden ihyası için başlatılan çalışmalar hızla sürüyor. Binaların kamulaştırılıp yıkılmasının ardından yapılan restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla 600 metrekare alana sahip 6 asırlık külliye tamamen gün yüzüne çıktı. Çelebi Mehmet dönemi eserlerinden biri olan tarihi medrese, kemerleri ve duvar işçilikleriyle ilk günkü orijinal halini almaya başladı.

Beyazıt Paşa Medresesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 600 metrekare alanlı yapının tamamının kullanılabilmesi amacıyla Gökdere Medresesi’nde olduğu gibi burada da cam çatı uygulaması yapılacağını söyledi. Tarihi yapının orijinal görüntüsünü engellemeyecek olan cam çatı ile medrese alanının tamamının kullanılabileceğini ifade eden Altepe, “Artık son imalatlar yapılıyor. Sosyal ve kültürel etkinliklerin merkezi olarak hizmet verecek olan tarihi yapı, bu bölgeye ayrı bir değer katacak.” dedi.