Bitlis Folklor Araştırma ve Spor Kulübü Derneği (BİFAD) Türkiye Halkoyunları Federasyonu tarafından 21 – 27 Mayıs tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilecek olan iller arası halkoyunlarının yarışmasının Türkiye finaline iki ekiple katılıyor.

Bitlis’i halkoyunlarının Türkiye finalinde gençler ve büyükler olmak üzere ilk defa iki takımla temsil edecek olan BİFAD, yarışmada iyi bir derece elde etmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 20 ilden ekiplerin katılacağı Türkiye finalinde iyi bir derece elde etmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten BİFAD Başkanı Rıfat Kırmızızambak, Bitlis’i ilk defa final müsabakalarında iki takımla temsil edecek olmanın da gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Yapılacak olan yarışmada Bitlis’i en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydeden BİFAD Başkanı Kırmızızambak, “Dernek olarak bizlerin en büyük amacı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyup, sosyal aktivitelere yönlendirmektir. BİFAD olaraka bu yıl yapmış olduğumuz çalışmaların meyvesini de iki takımla Türkiye finallerine kalmakla başardık. En büyük hedefimiz gençler ve büyükler kategorisinde Türkiye şampiyonu olmaktır. İnşallah bunu yapacak güce de sahibiz. Ben şimdiden her iki takımımıza başarılı diliyor ve tüm hemşerilerimizden de dua ve destek bekliyorum.” diye konuştu.