Kahramanmaraş'ın en faal derneklerinden Bilgi, İletişim, Sanat, Eğitim ve Kültür Gençlik Kulübü Derneği (BİLSEK) 5. gezisini Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği ile birlikte Afşin ve Elbistan'a yaptı.

Geziye BİLSEK Başkanı Mehmet Köşk ve eşi, Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdulhakim Eren ve eşi, KSÜ İlahiyat Fakultesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ve eşi, Kahramanmaraş Muhasebeciler Odası Başkanı Arif Şen ve eşi, Hacı Mustafa Köyü Malik Ejder Eğitim Kültür Kalkınma Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdulgaffar Polat, Eğitimci Yazar Ramazan Avcı ve oğlu, Doktor Oğuz Paköz ve eşi, Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Duran Doğan, BİLSEK Yönetim Kurulu üyesi Naim Paksoy, Adıyaman-Tut Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gören, Bilsek ve Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çam, Akif Şen ve eşi,  Yasin Uyur ve Mustafa Gören katıldı.

26 Mayıs 2013 Pazar günü yapılan gezide ilk olarak Yeşilgöz'e uğrayan katılımcılara Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ve Abdulhakim Eren tarafından bilgiler verildi. 

2009 yılında Atlas dergisine konu olan ve bir dünya harikası olduğundan bahsedilen Yeşilgöz'ün tanıtımın yapılması, ana yola görünür ve dikkat çekici şekilde Yeşilgöz levhası konulması, Yeşilgöz hakkında bilgilendirici bir levha yapılması, Yeşilgöz ve çevresinin daha temiz ve düzenli olması gerektiğiyle ilgili fikirler paylaşıldı.

Sabah kahvaltısını Yeşilgöz'de yapan katılımcılar ardından Afşin Eshab-ı Kehf'i ziyaret etti. Yine burada Prof. Dr. Mehmet Özkarcı tarafından Eshab-ı Kehf'le ilgili bilgilendirme yapıldı. 

Eshab-ı Kehf olayını anlatan Prof. Dr. Mehmet Özkarcı burada yaptığı açıklamada "Eshab-ı Kehf olduğu iddia edilen başka mekanlarda var. Ancak delillere bakıldığında Eshab-ı Kehf'in burada olduğu çok kuvvetle muhtemeldir. Bütün işaretler burayı gösteriyor. Eshab-ı Kehf'le ilgili tanıtımlara ağırlık verilmelidir" dedi.

Eshab-ı Kehf'in ardından Afşin'e giden katılımcılar  burada "Dedebaba Türbesi" ni iyaret ederek dua ettiler. 

Ardından Tanır beldesine giden dernek üyeleri burada Kahramanmaraş'ın yetiştirdiği büyük halk ozanlarından Hayati Vasfı Taşyürek'in heykelinin de yer aldığı Hayati Vasfi Taşyürek Parkı'nı ziyaret ettiler. Burada Eğitimci Yazar Ramazan Avcı ve Doktor Oğuz Paköz tarafından Hayati Vasfi Taşyürek hakkında bilgi verildi. "Taşyürek'in Lügatname ile Kahramanmaraş'ın lehçesini çok iyi ifade ettiğini" söyleyen Avcı "Kahramanmaraş için yazılmış en güzel şiir Hayati Vasfı Taşyürek'e aittir" dedi. Avı burada Hayati Vasfı Taşyürek'in "Kahramanmaraş" adlı şiirini okudu. Katılımcılar daha sonra Derdiçok'un mezarını ziyaret ederek dua ettiler.

Kahramanmaraş'ın en önemli değerlerinden Aşık Mahzuni Şerif'in köyü Berçenek'e de uğrayan katılımcılar burada Aşık Mahzuni Şerif hakkında sohbet ettiler. Burada da Abdulhakim Eren ve Ramazan Avcı Aşık Mahzuni Şerif hakkında bilgiler verdiler. 

Berçenek Köyü Muhtarı Mevlüt Kul'un da katıldığı sohbette dile getirilen konularla ilgili özel bir haber yapacağımız için burada fazla ayrıntıya girmeyeceğiz. 

Katılımcılar daha sonra Elbistan Termik Santralinde incelemelerde bulundu. Alemdar Kasabasını da ziyaret eden katılımcılara Belediye Başkanı Mesut Kılıç rehberlik yaptı ve termik santral ve çevreye etkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gezi ekibi Elbistan ziyaretinde Gazeteci-Yazar Arif Bilgin'in mihmandarlığında Elbistan Ulu Camii, Çarşı Atik Camii, Himmet Baba Camii'ni ziyaret ettiler. Camilerle ilgili Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ve Arif Bilgin bilgiler verdler.

Son olarak Pınarbaşı'nı ziyaret eden ve burada çay içerek sohbet eden gezi ekibi gecenin geç saatinde Kahramanmaraş'a döndüler.

BİLSEK tarafından geçtiğimiz yıl başlayan gezilerin 4. sü çok verimli geçti. Daha sonra sırasıyla Bertiz, Andırın, Türkoğlu gezilerini düzenleyen BİLSEK son  gezisinde Kahramanmaraş'ın saklı kalan değerlerini gün yüzüne çıkarmaya çalıştı.

Geziyle ilgili özel haberler, videolar, yüzlerce fotoğraflık foto galeriler yakın zamanda sitemizde yayınlanacaktır.