Kahramanmaraş'ın en faal Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan Kahramanmaraş Bilgi, Eğitim, Kültür, Sanat, Gençlik Kulübü Derneği (BİLSEK) Kahramanmaraş gezilerini sürdürüyor.

Bertiz gezisi ile başlattığı gezilerini, Andırın gezisi ile devam ettiren BİLSEK üyeleri, son olarak Kumarlı Gölü, Malik Ejder, Gâvur Gölü ve Beyoğlu kasabasını ziyaret etti.

Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Derneği'nin de katıldığı gezide ilk olarak Kumaşırlı Gölü ziyaret edildi. Burada BİLSEK üyesi Abdulgaffar POLAT tarafından Kumaşırlı Gölü hakkında bilgi verild.

Kumaşrılı Gölü'nün Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yeşil yaşam alanı olarak planlandığını söyleyen Polat, yakın zamanda Kumaşırlı Gölünün insanların dinlendiği, piknik yaptığı, ailesiyle beraber zaman geçirdiği nezih bir mekana kavuşacağını umuyorum dedi.

Daha sonra dernek üyeleri Malik Bin Ejder Türbesini ziyaret etti. Burada namaz kulan ve dua eden dernek üyeleri, kahvaltıyı da Kahramanmaraş Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılan bu mekanda yaptı ve Kahramanmaraş'ı seyretti.

Bu arada dernek üyeleri Aksu'nun "Karasu" gibi olduğunu bir defa daha gördüler ve arıtma tesisi konusunun acilen gerçekleşmesi gerektiğini söylediler.

Dernek üyeleri kahvaltının ardından Gâvur Gölüne giderek  incelemelerde bulundu. Gâvur Gölü ziyaretine Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'da katıldı.

Gâvur Gölünün kurtarılmasıyla ilgili bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, göl oluşturma çalışmalarının devam ettiğini, gölde sandallarla gezinti yapılacağını, göl yakınına bir doğal hayvanat bahçesi yapılacağını ve hayvanat bahçesinden Bababurun Anıtı'nın olduğu tepeye teleferikle çıkılacağını söyledi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Bilsek Başkanı Mehmet Köşk, Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdulhakim Eren ve Eğitimci Yazar Abdulhakim Eren'de Gâvur Gölü ile ilgili çeşitli bilgiler verdiler ve paylaşımlarda bulundular.

Gölde yaşayan dernek üyeleri bol bol resim çektiler ve daha sonra Beyoğlu Beldesi'ni ziyaret ettiler. Burada tarihi su değirmenini ve çevresinde yapılan mesire alanını ziyaret eden dernek üyeleri, Bababurun Kalesini, Mustafa Okumuş Halk Kütüphanesini ve Spor tesislerini de gezdiler.

Gezilerle ilgili ayrıntılı paylaşımlar ve videolar daha sonra yapılacaktır.

KUMAŞIR GÖLÜ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GÂVUR GÖLÜ FOTOĞRAFLARI AZ SONRA