Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği (MÜSSED), Türkiye turnesi kapsamında ilk oyununu Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde sergiledi.

Yönetmen ve oyuncu Mehmet Tahir İkiler, gazetecilere yaptığı açıklamada, Necip Fazıl Kısakürek'in en değerli eserlerinden biri olan "Bir Adam Yaratmak" adlı oyunu sahnelediklerini söyledi.

 Eseri Ankara'da 600'ün üzerinde sahnelediklerini ifade eden İkiler, "Üstadın profesyonelce sahneye konulan eserlerinden en değerlisidir. Bu yola çıkmamızın asıl sebebi de üstadı Anadolu ile tanıştırmak. Üstadın en büyük özelliklerinden biri büyük doğudaki o genç özlemini ayağa kaldırmak. Biz de burada özellikle üstadın 'Anladım ki sanat Allah'ı aramakmış, marifet bu, gerisi çelik çomakmış.' sözüne istinaden çelik çomakla uğraşan kardeşlerimize üstadın diliyle sanatın özelliğini anlatmaya çalışacağız" diye konuştu. 

Turneye, Anadolu'da Malatya'dan başladıklarını ve Elazığ ile devam edeceklerini belirten İkiler, "Yedi bölgedeki 21 ilde üstad Necip Fazıl'ı ve 'Bir Adam Yaratmak'ı anlatmaya çalışacağız" dedi.