Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Savaşı 100. Yıl Anma Programı ‘Bir Hilal Uğruna' Adana’da gerçekleştirilecek.

Seyhan Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ümran Öz, Çanakkale Savaşı’nın ruhunu anlatmak ve unutturmamak amacıyla gerçekleşecek programın 81 ilde düzenleneceğini belirtti.
Öz, 4 Mart Çarşamba günü saat 17.00 de Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlik sayesinde Çanakkale Zaferi’nin ruhunun anlatılacağını söyledi.
Programın yapılacağı salonda Çanakkale Savaşı’na ait materyallerden ve fotoğraflardan oluşan müze ile sergi açılacağını ifade eden Öz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı toprakları göremeyenlere Çanakkale’yi götürmek, Çanakkale ruhunu bir nebze olsun hissettirmek, bir olma, birlik olma duygusunu yeniden yaşatabilmek amacıyla, yapılan program çok anlamlı. Çanakkale Savaşı ile ilgili şiirler, türküler, savaş sırasında yaşanan olayların, hatıralar ve asker mektupları üzerinden anlatımları yer alacak."

Öz, etkinliğe konuk olarak televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer, Türk halk müziği sanatçısı Cihan Yıldız, araştırmacı ve yazar Talha Uğurluel’in katılacağını aktardı.