Bitlisli yönetmen Adnan Yağız Yeşilyaprak, Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı (ZEREV) tarafından düzenlenen 'Türkiye'nin 2014 En İyileri' ödül töreninde iki ayrı dalda ödüle layık görüldü.

ZEREV Vakfı tarafından, vakfın 20. yıl kutlamaları çerçevesinde, İstanbul Maslak Tim Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programda, 2014 yılının enleri belirlendi. Törende Bitlisli yönetmen Adnan Yağız Yeşilyaprak, 2014 yılının en iyi reklam ve belgesel yönetmeni ödülü ve 2014 yılının en iyi fotoğraf sanatçısı ödüllerine layık görüldü.

Birçok ünlü ismin ödül aldığı programda, büyük bir başarı elde ederek iki ayrı dalda yılın ödülünü alan Bitlisli yönetmen Yeşilyaprak, “Beni bu ödüle layık gören tüm engelli kardeşlerime, ailelerine ve oylama yapan tüm halkımıza müteşekkirim. Bundan emin olsunlar ki ben de bu kardeşlerimle onur duyuyorum.” dedi.

Bir Bitlisli yönetmen olarak çıkmış olduğu bu yolda, böylesine onurlu bir ödülü almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade eden Yeşilyaprak, “Bundan sonraki süreçlerde de bu kardeşlerimizle birlikte el ele vererek engelleri birlikte aşmak için elimden gelen her türlü fedakarlığı yaparak, yanlarında olacağıma dair onlara söz veriyorum. Bir Bitlisli yönetmen olarak çıkmış olduğum bu yolda, böylesine onurlu bir ödülü almak benim için de büyük bir onurdur. Ben bu onuru tüm Bitlis halkına armağan ediyorum. İki ayrı dalda ödül almak benim için ayrı bir güzellik. Bu nedenle benimle birlikte aynı sahnede kendi alanlarında ödüllerini alan Kadir İnanır, Sedat Peker, Murat Dalkılıç, Perihan savaş, Aksoy Film, Med Yapım, Ay Yapım ve birçok sanatçıyla birlikte ödül almak son derece gurur verici. Yapmış olduğumuz mesleğin hakkını verdiğimize inanıyorum. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de bu tür etkinliklerde hak ettiğimiz ödülü almaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.