Bitlisli usta fotoğraf sanatçıları Oktay Subaşı ve Özkan Olcay, Bitlis Fotoğraf ve Sinema Derneği’nin (BİFSAD) Halk Eğitim destekli olarak Tatvan'da kursiyerlere eğitim semineri verdi.

BİFSAD’ın dernek stüdyosunda düzenlenen kurs kapsamındaki seminere misafir eğitmen olarak katılan fotoğraf sanatçıları Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Oktay Subaşı ve Ahlat Fotoğrafçılar Derneği (AHFOD) Başkan Yardımcısı Özkan Olcay, deneyimlerini fotoğraf tutkunlarıyla paylaştılar. Eğitim seminerinde kursiyerlere 'Makro çekim' ile ilgili detaylı bilgi veren fotoğraf sanatçısı Oktay Subaşı, Van Gölü çevresindeki fotoğraf açısından zenginliğine vurgu yaptı. Türkiye’deki yüzde 70’lik kelebek türlerinin Van Gölü havzası ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde olduğunu ifade eden Şubaşı, kendisinin de uzun yıllardır makro çekim modunda kelebek fotoğrafı çektiğini ifade etti. Oktay Subaşı, daha sonra ise 'Narin kanatlar' isimli bir sunum yaptı.

AHFOD Başkan Yardımcısı Özkan Olcay ise kursiyelere fotoğrafçılık ile ilgili bilgiler vererek, iyi bir fotoğrafı iyi bir fotoğraf makinesinin değil, iyi bir göz ve yetenek sahibi kişilerin çektiği bir hobi olduğunu söyledi. Fotoğrafçılığın ilk başlarda bir heves, sonradan bir hobi ve en sonunda ise vazgeçilmez bir tutku haline geldiğine vurgu yapan Olcay, bölgenin fotoğrafçılık anlamında zengin bir bölge olduğunu belirterek, fotoğraf meraklılarına bölgeyi iyi gezerek, bol bol fotoğraf çekmelerini önerisinde bulundu. Özkan Olcay son olarak, Bitlis bölgesi, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesinde çekmiş olduğu doğa, manzara, tarihi mekan, insan ve yaşam fotoğraflarından oluşan bir sunum yaptı.

Seminerin ardından Bitlis Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Ejder Bakırhan, kendilerini kırmayarak deneyimlerini kursiyerleriyle paylaşan Subaşı ve Olcay’a teşekkürlerini iletti. Olcay ve Subaşı davetlerinden ötürü BİFSAD’a teşekkür etti.