Muğla'nın Bodrum ilçesinde 5'ncisi düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda sinemaya emek veren yönetmen, oyuncu, yapımcı ve sinema işletmecileri sinemaseverler ile buluşacak. Birçok Türk filminin izleyicilerle buluşacağı etkinlikte 3 filmin ilk kez gösterimi yapılacak.

Cinemarine Sinemaları öncülüğünde, Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Magazin Gazetecileri Derneği, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkıları, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası'nın destekleri ile gerçekleştirilecek 5'inci Bodrum Türk Filmleri Haftası, 29 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Her yıl eylül ayının son haftasında yönetmen, oyuncu, yapımcı ve sinema işletmecilerini sinemaseverler ile buluşturan Bodrum Türk Filmleri Haftası (BTFH), Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Magazin Gazetecileri Derneği Başkan Vekili Okan Sarıkaya, SİSAY Yönetim Kurulu Üyesi ve Avşar Sinemaları Genel Müdürü Murat Çiçek, Cinemarin Sinemaları sahibi Cenk Sezgin ve basın mensupları katıldı.

Yönetmenliğini Semra Dündar'ın yaptığı, Ayça Erturan, Faik Ergin ve Oya Aydoğan'ın rol aldığı romantik komedi türündeki 'Aşk Nerede', yönetmenliğini Caner Özyurtlu'nun yaptığı, Ceren Moray, Erkan Kolçak Köstendil'in rol aldığı komedi türündeki 'Yok Artık' ve yönetmenliğini Yasemin Türkmenli'nin yaptığı Cansel Elçin, Özge Özberk, Hakan Eratik'in rol aldığı komedi-dram türündeki 'Evlenmeden Olmaz' filmlerinin gala gösterimleri Bodrum'da yapılacak. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleştirilecek gala gösterimleri de halka açık ücretsiz olarak yapılacak. Ayrıca hafta boyunca, yönetmenliğini Nesimi Yetik'in yaptığı Toz Ruhu, yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay'ın yaptığı Çekmeceler, yönetmenliğini Murat Düzgünoğlu'nun yaptığı Neden Tarkovski Olamıyorum, yönetmenliğini Murat Şenöy'ün yaptığı Tehlikeyle Flört filmleri de söyleşileri ve gösterimleri Cinemarin Sinemalarında seyirci ile buluşacak.

BTFH'nin 3 Ekim'de yapılacak Emek Ödülleri ve Kapanış Gecesi'nde İzzet Günay, Ediz Hun, Oya Aydoğan, Şükrü Avşar, Şerif Sezer ve Göksel Arsoy'a emek ödülü verilecek. BTFH'nin son günü 4 Ekim'de ise Hayvanları Koruma Günü'nde Vahşi Kızın Hikayesi-Cocojambo filmi sinemaseverlerle buluşacak.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 5 yıldır güzel bir şekilde bu Türk filmleri haftasını yaptıklarını belirterek, "Bodrum'un sanata vermiş olduğu katkı operalardan başlayıp caz konserleri, klasik müzik ve arkasından da tanıtım filmleriyle devam ediyor. Bodrum, Akdeniz çanağında turizmi sanatla bu kadar birleştiren başka hiçbir yer olmadığının en büyük göstergesidir. Çünkü biz şuna inanıyoruz; sanat aynı zamanda bir ülkenin medeniyet göstergesidir. Bodrum'da Türkiye'nin dünyaya açılan en medeni kapısıdır." dedi.