Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden, Muğla'nın Bodrum ilçesinin doğa ve kültür güzellikleriyle tarihini yansıtan kareler, TAV Havalimanları’nın desteğiyle kitaplaştı. Fotoğraf sanatçısı Oğuz Hamza’nın arşivinde bulunan ve ilçenin binlerce yıllık tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan kareler, “Bodrum” kitabında özel bir sunumla biraraya getirildi. Toplam 112 fotoğrafa yer veren kitap, sınırlı sayıda basıldı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, kitapla ilgili şunları söyledi: “1960’lı yılların küçük süngerci kasabasından ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birine dönüşen Bodrum, her yıl Türkiye ve yurtdışından yüz binlerce misafiri ağırlıyor. TAV olarak, bölgenin dışa açılan kapısı Milas-Bodrum Havalimanı’nın işletmesini yürütüyoruz. Bodrum’un gelecek 15-20 yılda Türkiye’nin dördüncü en büyük kenti olacağına inanıyoruz. TAV, tecrübesi ve çevresiyle işletme süresi içerisinde Bodrum Havalimanı’nın potansiyelinin gerçekleşmesini sağlayacak ve bölgenin hak ettiği yere gelmesine katkı sunacaktır. Fotoğraf sanatçısı Oğuz Hamza’nın uzun yıllara yayılan arşivinden seçilen karelerden oluşan ve Bodrum’un barındırdığı muhteşem zenginliği yansıtan bu esere destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

112 FOTOĞRAF İÇEREN KİTAP 200 SAYFA

Bodrum konulu, 112 fotoğraf içeren kitap 200 sayfa, ciltli, sert kapaklı ve özel kutulu. Şehir üzerine geniş bir arşivi bulunan sanatçı Hamza, önceki yıllarda Paris, Frankfurt ve İstanbul gibi yerlerde Bodrum konulu fotoğraf sergileri açtı.