Bir süre önce Latin Amerika ülkelerinden Şili, Peru, Arjantin, Uruguay ve Kolombiya televizyonlarında yayınlanmaya başlayan Binbir Gece adlı dizi Brezilya’ya da geldi. Geçen sene Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen Televizyon Teknolojileri Fuarı’nda Şilili bir televizyonun ilgisini çeken ünlü Türk dizisi, Latin Amerika genelinde yakaladığı başarının ardından pembe dizileriyle bilinen Brezilya pazarına girmeye hazırlanıyor.

Brezilya’nın önde gelen medya kuruluşlarından Band televizyonunun 90 bölüm halinde ekranlara taşıyacağı dizinin ilk bölümleri için tanıtım fragmanları yayınlanmaya başladı. Önümüzdeki hafta prime time kuşağında seyirciyle buluşması beklenen dizinin komşu ülkelerde olduğu gibi Brezilya’da da ilgi çekmesi bekleniyor.

Pembe dizi sektöründe dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alan ve halihazırda popüler Amerikan dizileri dışında yabancı yapımlara yer vermeyen Brezilya’da ilk defa bir Türk dizisinin yayına girmesi Türk dizi sektörü açısından büyük bir başarı olarak görülüyor.

Türkiye’de gösterime girdikten sonra birçok eleştiriye hedef olan dizi, Brezilya pazarına girmesiyle birlikte Latin Amerika’da toplam 350 milyon seyirciye ulaşmış olacak.