80'li yıllarda popüler olan Bruce Willis ve Cybill Shepherd'ın oynadığı, iki dedektifin hikayesini anlatan 3 Altın Küre Ödüllü dizi hangisidir? Gizli Dosyalar, Muhteşem İkili, Sahil Güvenlik, Mai Ay hangisidir?

Mavi Ay, eski model Maddie Hayes ile esprili dedektif David Addison'un maceralarını anlatan, Mart 1985 ile Mayıs 1989 arasında ABC televizyonunda toplam 66 bölüm olarak yayınlanmış TV dizisidir.
İlk bölüm yayın tarihi: 3 Mart 1985
Son bölüm yayın tarihi: 14 Mayıs 1989
Tema şarkısı: Moonlighting
Kanal: American Broadcasting Company
Ödüller: Primetime Emmy Bir Drama Dizisinde En İyi Erkek Başrol Oyuncusu Ödülü, Diğer

Dizi çekildiğinde ben 2 yaşındaydım ama Türkiye'de yayınlandığında yaşım kaçtı hatırlamıyorum. 30 veya 40'lı yaşlarda olanların çoğu bu diziyi iyi hatırlıyordur.. Moonlighting.. Bruce Willis o zamanlar 30 yaşındaydı, şimdi 60 yaşında.. Dizi, 1985 yılında ABC televizyonunda 67 bölüm olarak yayınlanmış ve daha sonra Türkiye'de de TRT1 tarafından Türkçe olarak yayınlanmıştı.

Hatırlayanlar vardır, o zamanlar birde Parliament Sinema Kulubü vardı, beynimin bir kısmına kazılan şarkısı All my life ile.. Ve konumuza dönersek Bruce Willis ve Cybill Shepherd'ın (yani Maddie ve David'in) maceraları, atışmaları vardı.. Dizi harikaydı yada yaşadığımız o yıllar bizim için harikaydı.. Dizi seneler sonra tekrar Digitürk kanalları ve TNT isimli tv kanalında tekrar yayınlanmıştı ama sonra bir daha göremedim.. Keşke elimizde Türkçe arşivi olsaydı da Moonlighting gibi, İkiz Tepeler gibi, X-Files gibi, Alf gibi yada Zeyna gibi dizileri istediğimiz zaman tekrar tekrar izleyebilseydik.

Gençliğimizin Dizisi 

Birçok eski film ve dizi yeniden çekildi ama Moonlighting çekilmedi. Muhtemelen bu iki tatlı insanın yerini kimse dolduramayacaktı. Şuan 60 küsür yaşındalar tekrar oynasalar olur muydu? Olmazdı. Ama insan bazen zamanı geri almak istiyor. Keşke onlarda, bizde yaşlanmasaydık. 

Bilmeyenler için dizinin konusu: Mavi Ay, sürekli çekişen ancak birbirlerine aşık iki karakterin dedektiflik hikayelerini konu almaktadır. Bruce Willis ve Cybill Shepherd'ın başrollerini paylaştığı dizi, Bruce Willis'i ünlü yapmasının yanı sıra 3 Altın Küre kazanmıştır.

Dizinin başlangıç müziğini ve yeri gelmişken Star tv klasiği Parliament Sinema Kulübü jenerik müziğini de yine aşağıda bulup, dinleyebilirsiniz.