Ankara'nın Polatlı Belediye Tiyatrosu 'geri dönüşüm muhteşem olacak' adlı tiyatro oyununu sahneledi. Katı atık toplayan ilk ve orta okul öğrencileri oyunu ücretsiz izledi. Öğrenciler, üç günde 10 ton kağıt, plastik, pet şişe ve atık pili geri dönüşüme kazandırdı.

Mustafa Yeşilyurt'un yazıp yönettiği oyunu 6 bin öğrenci izledi. Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, öğrencilerin geri dönüşüm bilinci kazanmasını önemsediklerini söyledi. Yıldızkaya, üç günde 5 ton kağıt, 200 kilogram pil, 2 ton metal atığın geri dönüşüme kazandırıldığını belirtti. Öğrencilerin getirdiği katı atıkların ekonomiye kazandırıldığını dile getiren Mürsel Yıldızkaya, orada elde edilen gelir ile bir engelliye tekerlekli sandalye aldıklarını ifade etti.

Öte yandan tiyatroyu Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) Yerel Yönetim Müdürü Kadir Gökhan Çelik ve Nazlı Pınar Aygündüz de izledi.
TÜKÇEV Kurumsal İletişim Bölüm Yöneticisi Nazlı Pınar Aygündüz, vakıf olarak ülke genelindeki çevre çalışmalarına destek olduklarını ifade etti.
Aygündüz, "Böyle tiyatro oyunlarının bütün ilçe belediyelerinde yer alması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda Çevre Bakanlığına da bu tür çalışmaların yer alması için tavsiyede bulunacağız. Buradan edindiğimiz izlenimlerimizi Bakanlığımızla paylaşacağız." dedi.