İzmir'de Buca Belediyesi, engelli vatandaşların el emeği sergisine evsahipliği yapıyor. Tamamı engelliler tarafından üretilen birbirinden güzel el emeği ürünlerin sunulduğu sergi ziyaretçilerini bekliyor.

Belediyeyle Buca Engelliler Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü kurslarda yapılan ürünler, bir sergiyle beğeniye sunuldu. Çamlıkule Kültür Spor ve Sanat Merkezi’nde açılan sergide, engelli vatandaşların ürettiği birbirinden güzel el emeği ahşap ürünler, kurdele nakış ürünleri, tasarım takı ve tepsiler sergileniyor. Bir hafta boyunca açık kalacak sergiyi ziyaret edenler, beğendiği ürünleri satın alabilecekler. Sergi, 13 Ağustos 2015 tarihine kadar gezilebilecek.

Belediyenin tahsis ettiği kurs alanında oldukça mutlu olduklarını dile getiren Buca Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Parıltı, “Engelli arkadaşlarımızın, zihinsel engelli, bedensel engelli ve kas hastalarımızın hep birlikte yaptıkları ürünleri, burada mini bir sergide sergiliyoruz. Burası belediyemizin bizlere verdiği yer. Şu anda çok mutluyuz, daha önce bu kadar rahat bir yerimiz yoktu. Burayı bizlere belediye başkanımız, kurs merkezi olarak tahsis etti. Ben buradan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bizlere harika bir yer sund.” diye konuştu.