Bozok Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Macaristan’ın Jaszbereny şehrinde düzenlenen 25. Csango Festivali’ne katıldı.

Türkiye’yi Bozok Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu’nun temsil ettiği Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında Bulgaristan, Romanya, Meksika, KKTC, Paraguay, Afrika ülkeleri gibi dünyanın farklı ülkelerinden gelen folklor ve müzik grupları festival süresince yerel halk dansları ve müziklerinden oluşan koreografilerle gösteriler yaptı.

Festivalin ilk gününde katılımcı folklor ekipleri, tanıtım amaçlı yaptıkları sokak gösterileri ile Macaristan halkının büyük beğenisini topladı. Halk Oyunları Topluluğu davul, zurna eşliğinde sunduğu Gaziantep yöresine ait halk oyunları ve çeşitli yörelerin oyunları coşku ile alkışlandı.

Katılımcı ülkeler için verilen hoşgeldiniz yemeğinde bir araya gelen Romanya, Bulgaristan, KKTC halk oyunları katılımcıları ülkelerinden getirdikleri hediyeleri dağıttı. Yemekte konuşma yapan Festival Komitesi Başkanı, etkinliklerine renk kattıkları için katılımcı ekiplere teşekkürlerini belirtti. Bozok Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Koreografı Okt. Ali Kemal Taşkın, Festival Komitesi Başkanı ve katılımcı ülkelere çeşitli hediyeler takdim etti.

Festivalin ikinci günü atlı araba ile şehri gezen ekipler halkı selamladı. Anfi Tiyatro’da resmi açılışın yapıldığı Gala Gecesi’nde sunulan halk oyunları performansları renkli görüntülere sahne oldu. Gala Gecesi’nin sonunda meşaleler eşliğinde tüm ekipler büyük bir daire oluşturarak seyirciyi de coşkularına ortak etti.
Festival programı dahilinde Budapeşte şehrini gezen Halk Oyunları Topluluğu, tarihi ve coğrafi güzellikleri ile dünyanın sayılı şehirlerinden biri olan Budapeşte’yi görme imkanı buldu.