Muş’un Bulanık ilçesinde ilk defa düzenlenen Kürtçe şiir dinletisine yoğun ilgi gösterildi.
Bulanık İlçe Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Ahmed’ê Hanê Kültür Derneği Başkanı Haşim Turşak, Yazar Müştehir Karakaya, Şair Eladin Haydaroğul, Şaari Raifê Beçare, Şair Mistefayê Dilxêrî, Akademisyen Nevzat Eminoğlu ile HDP ve DBP Bulanık İlçe Eş başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın ilçede bir ilk olduğunu ve Ahmedê Hanê Kültür Derneği tarafından düzenlendiğinin belirten Dernek Başkanı Haşim Turan, Kürtlerin büyük bir mücadele içerisinde olduklarını söyledi.
Açılış konuşmasını Kürtçe yapan Turan, anadilin önemine değinerek, dili yasaklanan bir halkın ruhunun yaralandığını kültüründen kopartılıp, kimliksiz bırakıldığı ifade edildi. Bir dilin tadını tuzunu ve tüm estetiğini şiirlerden aldığını söyleyen Turşak, “Bu güne kadar birçok şair ve edebiyatçı Kürtçe şiir yazmış ancak geçtiğimiz son yüzyılda asimile politikalarına tabi tutulan anadili için Kürtler büyük bir mücadele içerisindeler. Yasaklandığı yıllar boyunca büyük bir zarara uğrayan ve unutulan dilimizi yeniden yeşerteceğiz” diye konuştu. Konuşmanın ardından divanda bulunan Şairler besteledikleri Kürtçe şiirleri iki bölüm şeklinde okudu.