Adana Özel Burç Çukurova Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı 100 resim M1 Alışveriş Merkezi fuaye alanında sergilendi.

Burç Çukurova Ortaokulu 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri açmış olduğu resim sergisi Adanalı sanatseverlerin büyük beğenisi kazandı. Görsel Sanatlar Dersinde bireysel ve grup çalışmaları şeklinde yapılan yaklaşık 100 eser hafta sonunda M1 Alışveriş Merkezi fuayesinde Adanalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Öğrencilerin hazırlamış olduğu resim çalışmaları vatandaşlardan büyük beğeni toplarken, Burçlu öğrenciler ise merak edenlere eserlerini nasıl yaptığını anlattı.

Hem grup hem de bireysel çalışmalardan oluşan sergide, boyutlu, hat sanatları, karikatür, quilling (Kağıt Dolama Sanatı), mozaik, kuru bakla ve ip çalışmaları ile hazırlanan birbirinden özel, renkli, ilginç ve anlamlı mesajlar içeren eserlere yer verildi.

Her yıl okul tanıtım etkinleri kapsamında açılışı yapılan sergi ile ilgili bilgi veren Burç Çukurova Ortaokulu Müdürü İlhami Kara, öğrencileri tarafından yapılan resim çalışmaları için sergi açtıklarını söyledi. Yıl boyunca öğrencilerin yaptığı birbirinden özel çalışmaları bir araya getirip Adanalı sanatseverler ile paylaştıklarını açıklayan İlhami Kara, “Öğrencilerimizin resim alanındaki yetenekleri zaman zaman bizleri dahi şaşırtıyor. Öğrencilerimiz yıl boyunca gerek Görsel Sanatlar Dersinde, gerekse de boş zamanlarında yapmış olduğu eserlerin Adanalı sanatseverler tarafından beğenilmesi ve vatandaşlar tarafından ise büyük bir ilgi ile incelenmesi bizleri çok mutlu etti. Bizim için fen, matematik, Türkçe yada fizik dersleri ne kadar önemli ise resim ve müzik gibi kültür-sanat faaliyetlerini de içeren derslerde çok önemlidir. Çünkü kültür ve sanat faaliyetleri başarılı bir eğitimin en temel desteklerinden bir tanesidir.” dedi.