TÜYAP Bursa Fuarcılık ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 13. Kitap Fuarı, yarın Bursa Uluslararası Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açıyor. 22 Mart akşamına kadar kitapseverleri ağırlayacak olan fuara 300 yayınevi katılıyor. Fuar, 10.00 ile 19.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ve Tüyap Kültür Fuarları Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ile birlikte Almira Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Fuar boyunca aralarında İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, Can Dündar, Doğan Hızlan, İnci Enginün, Deniz Kavukçuoğlu, Hakan Bıçakçı, Doğu Yücel, Zeynep Oral, Ahmet Şık, Buket Uzuner, Yalvaç Ural, Bengi Semerci, Yekta Kopan, Hakan Akdoğan ve Üstün Dökmen’in de bulunduğu pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı fuar süresince okurlarıyla buluşacak. Emekli Orgeneral İlker Başbuğ da Bursa Kitap Fuarı'nda 18 Mart Çarşamba günü okurlarıyla buluşacak.

Ersözlü, 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilecek Bursa Kitap Fuarı’nda dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 80 kültür etkinliği düzenleneceğini belirtti. Ersözlü, 15 Mart Pazar günü düzenlenecek 'Yayınlama Özgürlüğü Yolunda' paneline Buket Uzuner, Ahmet Şık, Turhan Günay ve Fatih Erdoğan'ın konuşmacı olarak katılacağını duyurdu.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ise ilki 2003 senesinde düzenlenen Bursa Kitap Fuarı'na, o sene 115 yayınevinin katıldığını ve fuarı 110 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. Son olarak geçen sene düzenlenen ve 280 yayınevinin katıldığı Bursa Kitap Fuarı'nı, 2014'te 293 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Metin Celal, 12 yıl boyunca fuarı 2,5 milyon kişinin ziyaret ettiğini kaydetti. Celal, bu sene kitap fuarına 300 bin ziyaretçi beklediklerini dile getirdi.

Öte yandan, Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi’nin desteği ile düzenlenen Bursa Eğitim Fuarı ile 11. Yurtiçi-Yurtdışı Eğitim Fuarı da 17-22 Mart tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.