Kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla Bursa'da ilginç bir etkinlik düzenlendi. Şehrin en işlek yerlerinden Atatürk Anıtı etrafında oturan vatandaşlar açık havada kitap okudu.

Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe; Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ile Büyükşehir Belediyesi ve Bursaspor’dan da destek geldi. Türk Kütüphaneciler Derneği ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGEV) gibi STK’lar da etkinlikte yer aldı. ‘Bursa Heykel’de, kitap okuyoruz’ başlığıyla düzenlenen etkinlik kapsamında vatandaşların şaşkın bakışları arasında yerlere oturan kitap kurtları, sayfaları çevirip yarım saat kitap okudu.

Etkinlik kapsamında yerlere oturup kitap okuyan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, her yıl mart ayının son haftasının Kütüphane Haftası olarak kutlandığını hatırlatarak, “Dün bunun açılışını yaptık ve bir hafta boyunca bunun etkinlikleri devam edecek. Bu gün ise bu anlamda kitaba, okumaya karşı ilgili yükseltmek amacıyla Atatürk heykeli önünde yarım saatlik bir kitap okuma etkinliği düzenledik.” dedi.

Etkinliğe destek veren herkese teşekkür eden Vali Yardımcısı Usta, ayrıca İpekçiler Caddesi'nde bulunan İl Halk Kütüphanesi'ni güçlendirme çalışmaları nedeniyle geçici olarak eski merkez bankasına taşıdıklarını belirterek kitapseverleri oraya davet etti.

Kitap okuma etkinliğine destek veren Şebnem Kadiroğlu ise, kitap okuma etkinliğine destek vermek için Heykel’e geldiğini belirterek, “Kütüphaneler haftası dolayısıyla bizde Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGEV) olarak zaten bu etkinliği ‘okuyorum oynuyorum’ adı altında kendi birimlerimizde yapıyoruz ve bunun çok etkin olduğunu gördük. Bu nedene toplumda da bu etkinliği yaygınlaştırmak amacıyla kitap okuyoruz.” dedi.

Berrin Pehlivan’da, “Bu gün bu programa katıldım rastgele katıldım. Kitabın yalnızca not almak için okunmaması gerektiğini öğrendim. Herkesin de kitap okumasını arzu ederim. İnşallah bilen herkes kitap okur. Çok güzel bir olay.” şeklide duygularını ifade etti.