Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin temeli olarak bilinen Ertuğrul Fırkateyni faciasının 125. yıl dönümünde düzenlenen ‘Bursa Japon Kültür Haftası’, Japon kültürünü, tüm yönleriyle Bursalılara tanıtmayı hedefliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Bursa Uluyama Türk-Japon Kültür Derneği işbirliğiyle, ‘Fuji Dağı’ndan Uludağ’a Japon Bahar Esintisi’ temasıyla gerçekleştirilen program, Japon kültürünün en zengin öğelerini Bursa’da sergileyecek. Bugün başlayan ve 7 Mart Cumartesi akşamına kadar sürecek olan etkinlikler kapsamında ‘Kubudo ve Japon Disiplin Sanatları Gösterisi’, ünlü Japon yönetmen Mitsutoshi Tanaka’nın başyapıtlarından ‘Rikyu’nun Yolunda’ ve ‘Tomurcuklar Açarken’ filmleri ile yönetmen Hayako Miyazaki’nin ‘Ruhların Kaçışı’ filminin gösterimi yapılacak. Sushi yapımı atölyesi ve öğrencilere origami çalışması da program kapsamında yapılan etkinlikler arasında yer alıyor.

Bursa Uluyama Türk-Japon Kültür Derneği Başkanı Hakan Kaplan, kentte 23 yıldır faaliyet gösteren bir dernek olduklarını hatırlatarak, "Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir organizasyona imza atma şansı yakaladık. Etkinlikle, zengin Japon kültürünü Bursa’da tanıtmayı hedefliyoruz. Türk ve Japon kültürleri birbirlerini tamamlayan iki kültür. Bu dostluk haftasına Bursalıları bekliyoruz." dedi.

Program, bugün Konak Kültürevi’nde yapılacak ‘Kubudo ve Japon Disiplin Sanatları Gösterisi’ ile başladı. Gösteride, samuray kültürünün mirası Kubudo, Aikido, İaido ve Karate gibi savaş sanatlarının tüm incelikleri anlatıldı. 6-7 Mart tarihlerinde Ördekli ve Tayyare kültür merkezlerinde yapılacak ‘Japon Filmleri Festivali’nde de önemli ödüller kazanmış Japon filmleri, Türk sinemaseverlerle buluşacak ve ücretsiz izlenebilecek.