Türkiye’nin öncü doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz, bu yıl 5’incisi düzenlenen Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması ile öğrenciler arasında çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. İlçe elemelerinin Nilüfer’de başladığı yarışma Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşti. Nilüfer ilçe elemesine Özel Tunçsiper Fen Lisesi, Özel Şehri Efsane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi, Özel Hatem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Otomotiv End. İhr. Bir. Meslek Lisesi, Özel Tunçsiper Anadolu Lisesi, Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Nilüfer İMKB Lisesi olmak üzere toplam 9 okul katıldı.

Birincilik ipini Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin göğüslediği elemeye konuk olan Bursagaz Genel Müdür Danışmanı ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, eğitime verdikleri desteğin artarak devam edeceğini belirtti. Çerçi, “Çevre Konulu Bilgi Yarışması, yeni neslin çevre hakkında bilinçlenmesi için uygun gördüğümüz bir proje. Umarım bilinçlenen nesiller çevreyi koruma hassasiyetine de sahip olacaklardır” dedi.

Yarışma sonrasında yarışmaya katılan tüm öğrencilere Söğütlükte Rüzgar adlı kitap ve çam fidanı hediye edildi. Bunun yanı sıra ilçe birincisi olan öğrencilere 300 TL ödül verildi. Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen yarışmanın eleme turları Nilüfer’den sonra Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik ve İznik ilçelerinde önümüzdeki günlerde devam edecek. İlçelerde yapılan ara elemeler sonucu birinci olan 8 okul, Mayıs ayında düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak kazanacak. Final yarışı sonucunda 1’nci olan takıma 3 bin TL, 2’nci olan takıma bin 500 TL, 3’üncü olan takıma 750 TL ödül verilecek. İlk üçe giren okullara ise yazıcı hediye edilecek.