Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), 2015-2016 Sonbahar/Kış trendlerini Bursalı tekstil firma temsilcileri ile paylaştı.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere çok sayıda ihracatçı firma temsilcisinin yanı sıra Bursa’nın önde gelen tekstil firmalarının yöneticileri katıldı. Seminer, moda, tasarım ve stil endüstrisine hizmet veren online bilgi, araştırma ve trend analizi bilgi servisi olan WGSN Türkiye İş Geliştirme Müdürü Güzide Karpuz Kasman tarafından verildi.

Güzide Karpuz Kasman, bayan ve erkek giyim trendlerinin yanı sıra renk, desen, model ve kumaş analizleri ile ilgili de bilgi verdi. Firmaların dünyadaki gelişmeleri çok iyi takip etmesi gerektiğinin altını çizen Kasman, “Moda konusunda dünya ile aynı frekansta olmadığınız, doğru renkler, doğru modeller kullanmadığınız sürece başarıya ulaşmak oldukça zor.” dedi.

WSGN’nin 300 kişilik bir tasarım ekibine sahip olduğunu kaydeden Kasman, katılımcılara 2015-2016 Sonbahar/Kış trendleri ile ilgili detaylı bilgi verdi.