Büyükşehir Belediyesi, Tophane Parkı’nda Bursa Külliyeleri ve Cumalıkızık’ın UNESCO Dünya Mirası listesine alınmasının 2. yılını kültürel faaliyetlerle kutladı.
Bursa’nın UNESCO’ya kabul edilişinin 2. yılı münasebetiyle Tophane saat kulesi meydanında sahne ve stantlar kuruldu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Neyzen İbrahim Benlioğlu ve talebeleri iftardan sonra sahne alarak, ney ile çeşitli ezgiler dillendirdiler. Konserde aralarında kadınların da bulunduğu 20 kişi ney üfledi. İbrahim Benlioğlu, Ramazan iklimine uygun ezgileri dillendirdiklerini belirterek, Tophane’ye Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyarete gelenlere farklı bir akşam yaşattıklarını söyledi.
Benlioğlu, "UNESCO dünya mirası listesine kabul edilişimizin 2. seneyi devriyesi münasebeti ile Bursa’da çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bugün Cumalıkızık’ta bir etkinlik yapılırken, bu akşam Tophane Meydanı’nda Irgandı Köprüsü sanatçılarının takdimleri var. Biz de 20 kişilik neyzen arkadaşımızla birlikte etkinlikte bulunduk. Irgandı’daki arkadaşların stantları ve performansları var, Bursa’lı sanatseverler yapılan el emeği göz nurlarını inceledi” dedi.
Irgandı Köprüsü’ndeki sanatçılar da Tophane Meydanı’nda stant açtı. Hat sanatçıları Behtinaz Kükrek ve Demirali Kurtulmuş güzel yazının inceliklerini ziyaretçilere anlattı. Gül Kölük kat’ı sanatının inceliklerini, Zeynep Gültekin ebru teknelerinde ortaya çıkan güzellikleri ziyaretçilere gösterdiler. Mehmet Güzel de mancınıkla kozadan ipek çekmenin nasıl gerçekleştiğini uygulamalı olarak ziyaretçilere anlattı. Sahneye kurulan dev ekranda ise Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesine alınmasını sağlayan Sultan Külliyeleri ile Cumalıkızık’ın tanıtım filmi izletildi