Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi web sitesinde yer alan "Abdal Halil Ağa" başlıklı yazıda skandal ifadelere yer verildi. Maraş'ın Kurtuluş Mücadelesinde işgalciler karşısında davul çalmayı reddeden ve "Kasnağını altunla dolduracağım" diyen Hırlakyan Agop'a "Bu bir din bahsidir" diyerek kararlılığını bildiren Abdal Halil Ağa için yazılan ifadeler şok etti.

Yazının ilgili bölümünde şu ifadelere yer verildi:

Bu hengâmede, 10-15 aileden ibaret olan Yahudi topluluğu ile Abdal aşiretinin hangi tarafı tuttukları belli değildi, Fransız işgal kuvvetlerinin Maraş'a gireceği gün kesinleşti. Ermenilerin en zengini ve hatırı sayılan en nüfuzlusu eskisi Maraş Mebusu (Milletvekili) Ermeni eşrafından Agop Ağa, Abdal aşiretinin Boybeyi ve en usta davulcusu Abdal Halil Ağa'ya (Halla) gelmesi için haber saldı. Halil Ağa gelince ona;

-Etba'ını toplu gel. Ordusunun başında gelen büyük Fransız k u m a n d a n ı n ı karşılamağa gideceğiz, dedi Agop Aga.

Öteden beri Hırlakyan Agop Ağanın emrine amade olan ve onu eğlendirmek için kırk takla atarak davul çalan Abdal Halil Ağa bu defa:

- Olmaz, gelemem, dedi.

Beklemediği bu red cevabı karşısında Agop Ağa:

- Kasnağını altunla dolduracağım gelirsen, dedi.

Uzun sakalını avucu içinde tutan Davulcu Halil Ağa:

- Belli, bilirim. Hemi de doldurursun. Davulumu değil, evimi bile altınlarınla doldurursun, dedi. Amma bu din bahsi... Bir çomak bile vuramam, cevabını verdi.

Abdal Halil Ağa'yı anlatırken kullanılan kırk takla atardı ifadesine çok büyük tepki gösterildi. Abdal Halil Ağa'yı anlattığı Beyaz Sessizlik kitabıyla tanınan Dr. Gökhan Gökşen'de sosyal medyadan tepkisini gösterdi. Abdal Halil Ağa'nın tanıtılması için büyük çaba harcayan ve Abdal Halil Ağa için bir de tiyatro yazarak gösterime sunan Gökhan Gökşen sosyal medyadan şu ifadelerle tepkisini deile getirdi.

İşte gökhan gökşen'in O Yazısı:

Derdime vakıf değil canan beni handan bilir,
Hakkı vardır şad olanlar herkesi şadan bilir,
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil,
Çektiğim âlâmı bir ben bir de Allah'ım bilir.
Fuzuli

Sevgili dostlar, biliyorsunuz hekimliğim yanında yazarlıkta yapıyorum. Ne mutlu ki Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olan 12 Şubat istiklal ruhunu ve Abdal Halil Ağa'yı anlatan bir eser yazmayı Allah nasip etti.

Bu gariban abdalın eşsiz cesareti ve gönül zenginliği bu ülkenin her bir ferdinin eğitiminde anlatılmalı. Şimdi siz merak edip google Abdal Halil Ağa yazdığınızda karşınıza ilk olarak aşağıdaki bağlantı adresi çıkıyor. İsteyen şu an denesin.

Bu yazıda o tarihte vatan haini olduğu bilinen kişi karşısında "onun emrine amade olan ve onu eğlendirmek için karşısında kırk takla atarak davul çalan..." yazmışlar. Kırk takla atan bir kahramanı anlatmışlar.

Destansı sözlerle tarihe geçen bir adamı düsmanın bir sözüyle ayağına giden bir karakter haline getirmişler. Gel demiş, ayağına evine gitmiş.

Burada ayrıca bu kahraman abdal hakkında ;
"bu hengamede yahudi topluluğu ile abdal aşiretinin hangi tarafı tuttuğu belli değildi." Yazılı. Hangi tarafı tuttuğu belli olmayan bir kahraman yazılmış. Alakasız bir şekilde yahudilerle aynı cümlede geçirmeleri de ayrı bir konu,

Bu yazıyı kimin yazdığı belli değil. Kaynak belirtilmemiş. Sosyal medyada bile alıntılara kaynak yazalım diyoruź. Ama bu yazı Faili mechul... daha ilginci google'ın bu yazıyı ilk sırada vermesi...

Kanalmarastv'de Bu durumu anlattığım program sonrası CİMER'e bir başvuru yapılmıştı. Yanıt gelmiş bugün gördüm.

Belediyemizin buna yazdığı cevapta konuyu inceleyecek bir heyet kurulacağı belirtilmiş.

Şimdi bu heyet neyi araştıracak Türk boyu olan abdallar kim? kıptimi, yahudilerle bir alakası var mı? kırk takla atıp hain agop'u eğlendirdi mi? Agop'un bir sözüyle ayağına gitti mi? Abdal halil ağa kahraman mı? Falan filan... kime ne soracaklar merak ediyorum. Hangi kaynaklara danışacaklar.

Peki bu siteye yazıyı yazan kim sorulacak mı, neden google en üstte tutuyor araştırılacak mı? Bunu halen yayından almayan merci(!) özür dileyecek mi?

BU YAZI DERHAL YAYINDAN KALDIRILMALI BU YAZIYI HALEN YAYINDA TUTAN SORUMLULAR BULUNMALI, KAHRAMANIMIZIN AILESINDEN VE TÜRK MİLLETINDEN OZÜR DİLENMELİ...

Yaklaşık 3 yıl araştirdığım bu konuyla ilgili söz hakkım var ve yazacak da çok şeyim var... ama şimdilik bu kadar.

Tek üzüntüm elin adamı yenildiği bir savaştan olmayan bir kahramanı Rambo diye çıkarırken. Biz her gün kahramanlık yaşanan topraklarda bir tanesine bile sahip çıkamıyoruz.
Fuzuli'nin dediği gibi şad olanlar herkesi şadan bilir...