Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yıl içerisinde gerçekleştirmiş olduğu kültür sanat faaliyetleri çeşitli platformlarda takdir toplamaya devam ediyor. Direklerarası seyirciler bu yıl Büyükşehir Belediyesi'ni üç ayrı ödüle layık gördü. Ödüller, Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle verildi.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 2000-2001 sezonundan itibaren sahnelenen oyunları takip ederek en iyileri seçen Direklerarası Seyircileri, bu yıl Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne üç ödül birden verdi. Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreninde ilk ödülü çocuk oyunları dalında 'Yapım' ödülüne layık görülen Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın sahnelediği 'Balıklar Firarda' adlı oyun aldı. Direklerarası Seyirci Ödülleri Koordinatörü Ömer Şahinbaş, ödülü 'Balıklar Firarda' adlı oyunun tüm ekibi adına Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Müdürü Burhan Surluev'e verdi.

Direklerarası Seyirci ödüllerine layık görülen bir başka oyun ise yine Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından sahnelenen 'Omuzumdaki Melek' adlı oyun oldu. 'Omuzumdaki Melek' Direklerarası Seyircileri tarafından 'Canlandırmada Bütünlük' ödülüne layık görüldü. Ödülü 'Omuzumdaki Melek' ekibi adına Yönetmen Murat Özdeniz aldı.

Direklerarası Seyircilerinin 'Seçici Kurul Özel Ödülü' de yine Kayseri'ye geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin 10 yıldır düzenlediği Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali ve şehirdeki kültür sanat faaliyetlerine sunmuş olduğu imkanlardan dolayı 'Seçici Kurul Özel Ödülü'ne Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki layık görüldü. Başkan Özhaseki'nin ödülünü, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan aldı. Başkan Özhaseki'nin, son anda katılması gereken bir program nedeniyle ödül törenine katılamadığını belirten ve tüm katılımcılara Başkan Özhaseki'nin selamlarını ileten Durukan, "Yıl içerisinde pek çok kültür sanat etkinliği gerçekleştiriyoruz. Diğer etkinlikler gibi tiyatroya da ağırlık veriyoruz. Her cuma büyüklere, her pazar çocuklara olmak üzere oyunlar sahneleniyor. Yıl içinde bu oyunlarla 50 bin kişiye ulaşıyoruz. Ayrıca, Türkiye'de ilk ve tek uluslararası liselerarası tiyatro festivalimiz var. 10 Mayıs'ta festivalimizin 10.'sunu gerçekleştireceğiz. Yurt içi ve yurt dışından birçok katılımcı olacak. İnşallah Kayseri, çeşitli kültür ve sanat faaliyetleriyle ticaret ve sanayide elde ettiği haklı unvanı kültür sanatta da elde edecek." dedi.

Direklerarası Seyirci Ödülleri Koordinatörü Ömer Şahinbaş da İstanbul dışında yapılan ödül törenlerinin içinde en ciddi katılımın Kayseri'de yaşandığını belirterek, katılımcılara ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Törenin ardından ödül alan 'Omuzumdaki Melek' adlı oyun sahnelendi.