İstanbul Çankırı Gençlik Derneği (Çan-Genç) tarafından Orta ilçesi Atatürk Ortaokulu'na kazandırılan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vahdettin Özcan, Vali Yardımcısı Zafer Engin, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Kültür Turizm Müdürü M. Kemal Karatatar, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Orta Kaymakamı Erkan Savar, Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay, Çan-Genç Başkanı Hüseyin Pilavcı ve dernek üyeleri katıldı.

Çan-Genç Dernek Başkanı Pilavcı, yaptığı açılış konuşmasında, “2008 yılında 18 genç ile beraber İstanbul Kadıköy’de derneğimizi kurduk. Bu yıl 7. yılımız ve 7 yıldır hem yerelde, hem de ulusalda birçok projeye imza atmaktayız. ‘Oradaki bizler destek kampanyası’ kapsamında kütüphane açılışlarımız oluyor. 7 ilçeye 7 adet kütüphane açarak anaokullarına destek verdik. Biz arkadaşlarımızla aldığımız kararda Çankırı’ya hizmet etmiş kişilerin adlarını projelerimize verelim dedik. Ve bu kapsamda açmış olduğumuz kütüphanemize Çan-Genç Vahdettin Özcan Kütüphanesi adını verdik.” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Hüseyin Filiz ise “Çan-Genç’in birçok ilçelerde kütüphane ile ilgili açılışları var. Bu işlerin sürdürülmesi azim, istek ve gayretle olur. Biz gençliğimize ne kadar iyi bakarsak önem verirsek bu ülkenin geleceği o kadar aydınlık olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Vali Vahdettin Özcan ise konuşmasında, “Bizim Çankırı’da 10 binin üzerinde üniversite öğrencimiz var. Bu rakamlar güzel rakamlar yalnız illerimizin de yatırım kapasitesini arttırmalıyız. Bu bir kütüphane açılışı bu gençler İstanbul’da bir proje gerçekleştirmek için fedakârlık yapıyorlar. Kitap sayısı önemli değil ben sizin her organizasyonunuzda bulunmak için çapa sarf ediyorum.” dedi.

Atatürk Ortaokulu Kütüphanesi'ne; kütüphane mobilyaları, 5 adet bilgisayar, 1 projeksiyon cihazı ve perdesi, profesyonel fotokopi makinesi, 3 bin 500 adet kitap, eğitim setleri, satranç ve eğitici kitaplar bağışlandı.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi.