Kahramanmaraş’ta Kız Kur’an Kursu öğrencileri tarafından Dulkadiroğlu Gençlik Merkezinde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programı düzenlendi. 

Dulkadiroğlu Müftülüğü Can Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu öğrencileri tarafından 18 Mart "Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası" nedeniyle düzenlenen programa katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Çanakkale 1915 Filminden kısa bir kesitle başlayan programda hafızlık eğitimi alan kız öğrenciler tarafından hazırlanan “Eşlerin Vedası”, “Kınalı Hasan”, “İnsanlık Dersi”, “Yarbay Hasan Bey’in Şehadeti”, “Çanakkale Neresi - Ropörtaj” gösterileri ile “Çanakkale Destanı Oratoryosu” ve “Bu Vatan Kimin” şiirleri okundu. “Allah Resulü Çanakkale’de” videosu esnasında izleyicilerin göz yaşlarına hakim olamadığı duygu dolu sahneler yaşandı.

Program hakkında bilgi veren Kur’an Kursu öğreticisi Selma Özsağır: “Can Hafızlık Kursu olarak değerler eğitimi kapsamında her ay bir konuyu işliyor, öğrencilerimizin konuyu kavramaları, kişisel gelişimleri ve özgüven kazanmaları bakımından bugün olduğu gibi çeşitli aktiviteler ve gösterilerle onları geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Bu programı icra eden öğrencilerim hafızlık hazırlık ve ortaokul öğrencisi, kendileri küçük ama yürekleri kocaman. Burada bu gösterileri sergileyen kızlarımız bir yandan hafızlık yapıyor, aynı zamanda örgün eğitimlerini devam ettirmek üzere okula gidiyorlar. Böyle yoğun bir temponun içerisinde olan kızlarımız; söz konusu Çanakkale olunca, söz konusu Vatan olunca yerine göre uykularından, oyunlarından, istirahat zamanlarından fedakarlık ederek böylesine duygu yüklü, içten ve samimi bir programı başarıyla ortaya koydular. Bir yandan hafızlık ve okul derslerini sürdürürken, diğer yandan
program hazırlığı yaptılar, bu süre içerisinde şehitlerimiz için hatimler ve Yasin-i Şerifler okudular. Hepsini gönülden kutluyorum.” dedi.

Program; Çanakkale’ de Şehit olan 253 bin Şehide atfen okunan 253 Yasin-i Şerif ve 41 Kur’an-ı Kerim Hatimi’nin Can Hafızlık Kur’an Kursu Müdiresi Fatma Boğaz tarafından yapılan Hatim Duasıyla sona erdi. Öğrenci velileri ve yakın çevredeki Kur’an Kursu öğrencileri tarafından yoğun ilgi ile takip edilen program izleyicilerden tam not aldı.