Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, "Çanakkale savaşı, işgal kuvvetlerine karşı Anadolu insanının ve Türk askerinin göğsünü siper ederek kazandığı büyük bir zaferdir" dedi.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğününce yürütülen "Çanakkale'den Anadolu'ya" projesi kapsamında oluşturulan "Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel MüzesiTırı" Kahramanmaraş'a geldi. Vali Kocatepe, İl Özel İdare binası önünde sergilenen tırı gezdi.

Kocatepe, Çanakkale Zaferi'nin imanın bir zaferi olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihinin yazıldığı ve Anadolu'nun vatan olarak tescil edildiği büyük bir zafer olduğunu ifade eden Kocatepe, şunları söyledi:

"Çanakkale savaşı, işgal kuvvetlerine karşı Anadolu insanının ve Türk askerinin göğsünü siper ederek kazandığı büyük bir zaferdir. Bunu tüm Türk gençlerinin görmesi ve öğrenmesi lazım. Bu yüzden Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz böyle gezici bir müzeyi illere göndererek özellikle çocuklarımızın gençlerimizin halkımızın görsel sergisine açtı. Öğrencilerimiz ve gençlerimiz bu vatanın nasıl vatan olduğunu öğrenecekler. Orada verdiğimiz şehitlerin hangi şartlarda göğüsünü siper ederek bu zaferi bize armağan ettiğini tekrar yaşamış olacaklar."

Basın Yayın Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Erkan Koska ise etkinliğin amacının Çanakkale'ye gidemeyen vatandaşların Çanakkale zaferi sırasında neler yaşandığını görsel olarak anlatmak olduğunu söyledi.

Müze, 5 gün ziyarete açık kalacak.