Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri, Adana’da ilk defa işaret dili çevirisi ile iki ayrı oturum halinde üniversite öğrencileri ve halkla buluştu.

Şimdiye kadar 7 binden fazla kişiyle buluşan proje, Adana’da halk ve üniversite öğrencileri ile iki ayrı söyleşide bir araya geldi. Çanakkale Sohbetleri Adana Programı Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Salonu’nda gerçekleşti. Öğrencilerin iştiraki ile yapılan söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel de katıldı. Programın ikinci oturumu ise Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Güllü Bakır ve Sarıcam Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Ulaş’ın katılımı ile Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlendi.

Adana’da halka açık olarak gerçekleştirilen bu programı ise bir ilke tanık oldu. Sahnede yerini alan Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’e bu kez Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu As Başkanı Ali Ulutaş işaret dili çevirisiyle eşlik etti. Programa Adana Kulağım Olur Musun İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği’nden (KED) katılım gösteren 50 kişi İstiklal Marşı’nı işaret dili ile okuyarak katılımcıları duygulandırdı.

Toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı hedefleyen Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı sebebiyle, Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi ile birlikte projelendirdiği ve Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla gerçekleşen etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi de katılımcılarla buluştu. Kapanışta ise programın anlatıcısı Talha Uğurluel kitaplarını imzaladı.