Proje kapsamında tarihçi-yazar Talha Uğurluel, KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda Çanakkale savaşı hakkında konferans verdi.
Uğurluel’in Çanakkale Savaşı’nın bilinmeyen detaylarını ve ilk kez gösterilen fotoğraflarını aktardığı konferans, KSÜ personel ve öğrencilerinden yoğun ilgi görürken, şehitlerimizin savaş anıları salonda duygulu anlar yaşattı.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Deveci yaptığı konuşmada Çanakkale ruhunun yaşatılmasının önemini vurgularken sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çanakkale’de savaşılan düşman uyumuyor. Bizler de her alanda uyanık olmalıyız. Atalarımız bizim için hayallerini ve yaşamlarını nasıl feda ettiyse bize düşen de aynı duygu ve bilinçle yaşamak ve üretmek olmalıdır. Bizler üniversitedeki akademisyenler ve öğrenciler olarak bilim, teknoloji ve sanatta şu an ileride olan ülkelerin daha ilerisine geçecek hayallerimiz ve çalışmalarımızın olması gerekir. Aksi takdirde bize düşeni yapmamış oluruz.”
Konferansın sonunda projede yer alan isimlere Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
AnadoluJet’in, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı sebebiyle, Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi ile birlikte projelendirdiği ve tarihçi-yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla düzenlenen konferans kapsamında, Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi katılımcılarla buluştu.  Ayrıca konferansa katılan beş öğrenci çekilişle uçak bileti kazandı. Projenin anlatıcısı Talha Uğurluel ise kapanışta kitaplarını imzaladı.
Konferansın ardından KSÜ Avşar Yerleşkesinde Çanakkale Zaferinin 100. Yılında 100 ceviz fidanı etkinliği için hazırlanan dikim alanına Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel ve projede yer alan isimlerin katılımıyla ceviz fidanı dikildi.