Mersin'in Tarsus ilçesinde Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda ‘Çanakkale Türküleri’ izleyenleri duygulandırdı.

75. Yıl Kültür Merkezi’ndeki program Çanakkale temalı ‘Kum Sanatı’ gösterimi ile başladı. Çanakkale Savaşının objelerinin resmettiği kum sanatı yoğun alkış aldı. Daha sonra sahne alan Tarsus Türk Halk Müziği Derneği sanatçıları seslendirdikleri kahramanlık türküleri izleyenleri duygulandırdı. Sanatçılara salondakiler ellerindeki Türk bayrakları ile eşlik etti.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çanakkale ruhunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Can, “Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Türk milleti bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların tesiriyle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır. Gurur ve sevinçle kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde, ölümleriyle bile yıllar ötesine ders olmayı başarmış şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yad ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm destan kahramanlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.” şeklinde konuştu.