Çankırı Belediyesi’nin düzenlediği Yöresel Yemek Yarışması’nın birincileri final için yarıştı. Yazma çöreği, güveç, yumurta tatlısı, etli yaprak sarması ve höşmerim olmak üzere beş ayrı kategoride yapılan yarışma, Hanım Lokalleri’nde yapılan ön elemeler sonucunda belirlenen birincilerin, alanlarında usta olduklarını göstermek için sergiledikleri büyük çabaya sahne oldu.

Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde gerçekleşen yöresel yemek yarışmasına, yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal jüri başkanı olarak katıldı. Jüride ayrıca, yöresel yemeklere hakim Ethem Yenigürbüz, Sefer Tekmen, Hacer Tutluer, Sevim Kurbanoğlu da yer aldı.

Birçok yemek yarışmasında jüri koltuğunda oturduğunu belirten Sahrap Soysal, Çankırılı hanımların çok marifetli olduğunu vurguladı. Yumurta tatlısını ve kızılcık ekşisini sadece Çankırı’da gördüğünü ifade eden Soysal, daha önce Çankırı’ya gelişinde tattığı kızılcık ekşisinin lezzetini unutamadığını, bu yüzden fırsat buldukça Çankırılı kadim dostlarından sipariş ettiğini belirtti. Höşmerimi farklı yörelerde de tattığını söyleyen Soysal, bu kadar lezzetlisini daha önce hiç yemediğinin altını çizerek Çankırılılardan höşmerim tarifi aldı. Soysal, Çankırı’da kadınlara yapılan pozitif ayrımcılıktan çok etkilendiği, onlar için İstanbul’da bile bulamadıkları mekânlar yapıldığını gördüğünde çok şaşırdığını belirterek, “Bizim erişmekte zorlandığımız birçok şey sizlerin yanıbaşında. Çankırılı hanımlar gerçekten çok şanslı. Verdiği emekler ve desteklerden dolayı Belediye Başkanı İrfan Dinç Beyefendi’ye ve çok sevdiğim eşi Zeynep Dinç Hanımefendi’ye canı gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda; etli yaprak sarmasında Ünzile Aktaş, höşmerimde Ayşen Gökçe, yazma çöreğinde Tülin Seyhan, yumurta tatlısında Lütfiye Karabaş ve güveç kategorisinde ise Suzan Eroğlu birinci oldu.