Bu yıl 68'incisi geçekleştirilen Cannes Film Festivali'nin ikinci gününde Mad Max serisinin son filmi ilk kez gösterildi. Seçki dışında gösterilen, Tom Hardy ve Charlize Theron'un başrollerini paylaştığı 'Mad Max: Fury Road' filmi Cannes'da büyük bir ilgiyle karşılandı. Film ekibinin tamamı kırmızı halı üzerinde yer alırken, filmin yapımcısı George Miller, Mad Max'ın ilk kez Cannes'da gösterileceği için çok heyecanlı ve gururlu olduğunu kaydetti.

Açılışı Fransız yönetmen Emmanuelle Bercot'un 'La Tete haute' filmi ile yapılan festivalin ikinci gününde Altın Palmiye için yarışan Matteo Garrone'nin 'Tale of Tales' ve Hirokazu Kore-ed'in 'Our Little Sister' filmi de seyirciyle buluştu. Festivalin 3'üncü gününde ise Altın Palmiye dalında yarışan diğer filmler; Macaristan yapımı 'Saul Fia' ve Yunan yönetmen Yorgos Lanthimosy'nin 'The Lobster' filimleri gösterilecek. Ayrıca yarışma dışı kategoride de Woody Allen'in merakla beklenen 'Irrational Man' filmi de seyirciyle buluşacak.

Dünyanın önemli sinema etkinlikleri arasında yer alan Cannes Film Festivali'nde 2 Türk yönetmen de yarışıyor. Kısa film yarışmasında Ziya Demirel'in 'Salı' filmi yer alıyor. 'Yönetmenlerin 15 Günü' adlı paralel seçkide Deniz Gamze Ergüven'in 'Mustang' filmi gösterilecek. Geçtiğimiz yıl düzenlenen 67. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül olan Altın Palmiye'ye Nuri Bilge Ceylan'in 'Kış Uykusu' filmi layık görülmüştü.

Bu yılki jüri başkanlığını ünlü yönetmen kardeşler Joel ve Ethan Coen'in yaptığı festivalin jürisinde yer alan diğer isimler ise; Fransız oyuncu Sophie Marceau, İngiliz oyuncu Sienna Miller, İspanyol oyuncu Rossy de Palma, Amerikalı aktör Jake Gyllenhaal, Kanadalı sinemacı Xavier Dolan, Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro ve Malili şarkıcı Rokia Traore.

Cannes Film Festivali 24 Mayıs'ta düzenlenecek ödül töreniyle son bulacak.