Çarşamba Belediyesi tarafından bu yıl üçücüsü düzenlenen Çarşamba Kitap Fuarı, 2 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00'te başlıyor.

Çarşamba Belediyesi Ali Fuad Başgil Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çarşamba Kitap Fuarı 2 Mayıs Cumartesi günü Zakkum konseri ile başlıyor. Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek olan Kitap Fuarı'na 81 yayınevi ve 81 yazar katılıyor. Fuara tüm halkı davet eden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Çarşamba Kitap Fuarı, üniversite şehri olmaya aday olan Çarşambamızın kültürel alanda attığı önemli adımlardan biridir.” dedi. Fuara 81 yayınevi ve yazarın katılacağının altını çizen Başkan Dündar, “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Çarşamba Kitap Fuarı vesilesiyle değerli fikir, bilim adamı ve hemşehrimiz Ord.Prof.Dr. Ali Fuad Başgil'i rahmetle anıyoruz. Bölgemizin kültür ve eğitimine katkı sağlamayı değerlerimizin bize kattıklarını gelecek nesillere aktarmayı görev kabul ettiğimiz için; kitap fuarını gelenekselleştirme çabasındayız. Fuar için; sineması, giyim mağazaları, süpermarketleri, kafe, restoran ve daha pek çok imkânıyla Çarşambamız’ın fırsatı olan Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ni düşündük. Önceki yıllara nazaran daha geniş bir alana kurulacak olan fuar, dokuz gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. 81 yazar ve 81 yayınevi ile dokuz gün boyunca Çarşambamız ve bölgemize ışık tutmaya devam edecek. Ayakları üzerine basan bir Çarşamba ve Türkiye için bir adım daha attık. 2 ile 10 Mayıs tarihleri arasında Gerçekleştireceğimiz kitap fuarına davetlisiniz.” şeklinde konuştu.

81 YAYINEVİ VE YAZAR KATILIYOR

81 ulusal ve yerel yazarın katıldığı Çarşamba Kitap Fuarı’nda Aşkım Kapışmak, Hikmet Anıl Öztekin, Sinan Yağmur, Dr. Muhammet Bozdağ, Erdal Demirkıran, Mehmet Ali Bulut, Talha Uğurluel, Ahmet Şimşirgil, Yıldız Ramazanov, Kaan Murat Kanık, Suna Kiremitci ve Haydar Ergülen gibi önemli isimler yer alıyor.