Samsun’un Çarşamba ilçesinde 51’inci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Çarşamba İlçe Halk Kütüphanesi'nin yenilenen hizmet katı açılışı yapıldı.

Çarşamba İlçe Halk Kütüphanesi'nin salonunda yapılan kutlamalara; Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, Ak Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, İlçe milli eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, okul müdürleri ile daire amirleri katıldı.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız burada yaptığı konuşmasında: ”Her yıl mart ayının son pazartesi günü ile başlayan ve bir hafta boyunca değişik etkinliklerle yurt çapında sürdürülen “kütüphane Haftası”; İlçemizde de Kütüphane Müdürlüğü'nün öncülüğünde, 51’incisi Kütüphane Haftası olarak 30 Mart-05 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlanılmaya başladı. Bu vesileyle büyük emeklerle yenilediğimiz İlçe Kütüphanemiz'in de açılışını yapıyoruz.” diye konuştu.

Kütüphane Müdürü Muharrem Orta’da konuşmasında: ”Bu yıl ki Kütüphane Haftası'nın ana teması “Kütüphaneler ve Kültürlerarası Diyalog” olarak belirlenmiştir. Haftanın ana temasının yanında; kütüphane-çevre, kütüphane- kullanıcı, kütüphane-okul, kütüphane-öğrenci ilişkilerinin kurulması ve kütüphanelerin tanıtılması gibi konulara da yer verilecektir. Ayrıca sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapılacak, etkinliklerin radyo-televizyon ve yerel yazılı basın aracılığıyla da duyurusu yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

51. Kütüphane Haftası süresince Çarşamba’da kütüphane binasında Atatürk Kitap ve Resimleri ile kütüphaneye en son gelen yeni kitaplardan oluşan kitap sergi açık olacak. Toplantı ve konuşmaların yanında Mehmet Akif Ersoy, Milli Kütüphane ve diğer konulardan oluşan gösterimler yapılacak. Her zaman olduğu gibi hafta boyunca da kütüphaneyi ziyaret eden kullanıcılara kütüphane ile ilgili bilgiler, kütüphane kullanımı ve bilgiye erişimle internet hizmeti gibi konularda bilgiler verilecek. Hafta boyunca kütüphaneye okullardan öğrenci ziyaretleri de gerçekleşecek.