Bursa’da ikinci bir mezat daha başladı. Cumartesi ve çarşamba akşamları Tahtakele’de yapılan mezattan sonra pazar günleri de Çarşamba’da Efemera satışları başladı.
Koleksiyonerlerin kartpostal, fotoğraf, her türlü mektup, eski belge ve para gibi tarihi malzemelerin satışa çıkarıldığı efemera mezadı ilgi görüyor. Darmstad Caddesi üzerinde Yeşil İnciler Kıraathanesi’nde saat 13:00’de bir araya gelen eski eser sevenler, açık artırmaya çıkarılan değişik eşyalara 1 ve 5 liradan başlayan arttırmalarda fiyat veriyor. Zaman zaman kıyasıya fiyat rekabetinin yaşandığı mezatta bazen çok küçük rakamlı eşyalara bile alıca çıkmayabiliyor.
Çarşamba Pazarı’nda pazar günleri yapılan mezada 3 haftadır eksiksiz katılan radyo ve plak tamircisi Ahmet Sağın, gösterilen ilginin her geçen hafta artarak sürdüğünü belirtti. Sağın, "Koleksiyonerler bazen eserlerini tasnif ediyor. Ellerinde mükerrer olan, çift olan malzemeleri yer yokluğundan satışa çıkartmaya karar veriyorlar. Mezatlar bu tür satışlar ve meraklısına en uygun fiyatla malzeme alma imkanı sunuyor. Koleksiyonunu geliştirmek isteyenler buluşuyor. Malzemeleri en uygun fiyatla almak için bir fırsat oluyor. Bu sebeple eşya biriktirenleri, koleksiyonerleri mezada bekliyoruz" dedi.
Efemera mezadında Cüneyt Arkın’ın gençlik fotoğraflarından Adnan Menderes’in özel portre fotoğraflarına, değişik şekilli eski şişelerden, ismi duyulmamış ülkelerin paralarına kadar çok farklı malzemelere denk gelmek mümkün.