Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesi’nde "Time Travel-Zaman Yolculuğu" projesi ile 1533 yılına yolculuk yapıldı. Proje, CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Rekreasyon Bölümü tarafından, müzenin evsahipliğinde yürütülüyor, Manisa Büyükşehir Belediyesi de katkı sağlıyor.

Tarihi yaşayarak öğretmeyi hedefleyen bu rekreasyon faaliyetiyle katılımcılar, 16. yüzyıl kostümleriyle 1533 yılında bir gün geçirerek, dönemin günlük yaşamını gördü. Mesir macunu yapımından ebru sanatına, müzikle tedaviden mangala oyununa kadar etkinliklerle geçmişe gittiler. Uluslararası öğrenci katılımı ile yabancı öğrenciler de bu önemli etkinliği yaşadı. CBÜ BESYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Göral, “Manisa, Türk tarihi açısından önemli bir şehirdir. Türk ve dünya tarihine yön veren, çağ açıp çağ kapatan, ilkler gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet Han burada yetişmiştir. Tıp tarihinde önemli bir tedavi çeşidi ve ilaç olan mesir macunu burada icat edilmiştir. Halen bir şifa kaynağı olarak kabul edilmektedir. Bu denli önemli etkinliği öğrencilerimize yaşatmanın güzel bir duygu olacağına inanıyorum.” dedi.

Rekreasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Güzel de bölüm öğrencilerinin rekreasyonun tarih, kültür, turizm, edebiyat, toplumbilim, sanat, spor gibi dallarla olan bağlantısını kurabileceği ve keyif alabileceği bir etkinlik olduğunu söyledi. Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesi Kurucusu ve Yöneticisi Dr. Ahmet Yeşil ise, “Bir tarih laboratuvarı olan ülkemizin şehzadeler şehri Manisa’da ve özellikle Darüşşifa, Tıp Tarihi Müzemiz evsahipliği yapmıştır. Bundan memnuniyet duyduk. Müze çalışmamızda olduğu gibi tarih tabanlı toplumsal bilincin gelecek kuşaklarda oluşması, bir şehir kimliğinin oluşması için tarihi yansıtacak müzelerin oluşturulmasında fayda vardır.” şeklinde konuştu.