Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Gaziantep milletvekili adayı Celal Doğan, “Siyasette ülke yönetmek uzlaşıyla olur. Türkiye’nin önünde bir barış projesi var, bu projenin devam etmesi lazım. Bu ülkenin barışa ihtiyacı var. Türkiye’nin normalleşmesi lazım.” dedi.

HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan ve milletvekili adayı Celal Doğan, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti. Ticaret ve siyasetin birbirini tamamladığını dile getiren Celal Doğan, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin barışa ihtiyacı olduğunu belirten Doğan, “Siyasette ülke yönetmek uzlaşıyla olur. Türkiye’nin önünde bir barış projesi var, bu projenin devam etmesi lazım. Bu ülkenin barışa ihtiyacı var. Benim için barış ve kardeşlik çok önemli. Bunun için mücadele edeceğiz. Türkler ve Kürtler bin yıldır bir arada, iç içe yaşamış, biz bu şekilde yaşamayı istiyoruz. Türkiye’nin normalleşmesi lazım. Memleketi yönetenler adaletli olmalıdır.” diye konuştu.

Başkanlık sistemine karşı olduklarını söyleyen Doğan, bu sistemin sonunun Saddam ve Kaddafi olduğunu savundu.

GTO Başkanı Eyüp Bartık ise, bütün partilere eşit olduklarını, 7 Haziran’da Türkiye’nin kazanmasını ümit ettiklerini söyledi. Seçimlere az bir zaman kaldığını hatırlatan Bartık, “Seçimlerin birlik ve beraberlik anlayışıyla yapılmasını istiyoruz. Türkiye’nin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliği ihtiyacı var. Bu doğrultuda herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. 7 Haziran’da Türkiye’nin kazanmasını ümit ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Katılımcı demokrasinin önemini vurgulayan Bartık, herkesin birbirinin fikrine saygı duyması gerektiğini vurgulayarak, “Ülkemiz için herkes elini taşın altına değil, gövdesini koymalı.” şeklinde konuştu.