GAZİANTEP/HALEP (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'a döndü.

Suriye'de yaklaşık 6 yıldan bu yana devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacıların ülkelerine dönüşü sürüyor.

Gaziantep Valiliğince Karkamış ilçesinde kayıt işlemleri yapılan Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde ülkelerine dönüyor. Yanlarına aldıkları eşya ve bavullarıyla Karkamış Gümrük Kapısı'na gelen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan bir grup Suriyeli, güvenlik kontrolünden sonra Cerablus'a geçiyor.

Özgür Suriye Ordusu üyelerinin gümrük kapısında karşıladığı ve yakından ilgilendiği Suriyelilerin eşyaları araçlara yüklenip evlerine ulaştırılıyor.

Yaklaşık bir yılın ardından çocuklarıyla ülkesine dönen Zeyd Abbar, evlerine gidecekleri için heyecanlı olduklarını söyledi. Doğup büyüdüğü toprakları çok özlediğini anlatan Abbar, kendilerine bu imkanı sunanlara teşekkür etti.

Öte yandan, Cerablus'a insani yardım taşıyan tırların Suriye'ye geçişleri de devam ediyor.