Çerkeslerin efsane ezgisi "Ağlatan Kafe", "Ağlatan Dans" adıyla dizi oldu. "Ağlatan Dans" dizisi, Çerkeslerin hayatını konu alırken dramatik bir aşk hikayesi de yer alacak.
İstanbul Çerkes Derneği'nin Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'ndeki yıl sonu kültür programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Programa "Ağlatan Dans" dizisi yönetmeni Hakan Kurşun ve dizinin yapımcısı Yasemin Nak'ın yanı sıra oyuncular, Çerkes Dernekleri Federasyonu Başkanı Nusret Baş ile çok sayıda davetli katıldı. Ağlatan Dans'ın sevilen oyuncuları Fırat Şahin ve Burcu Sülün'ün sunduğu programda Aslan Tlebzu, Gülcan Altan ve Tambi Cimuk gibi ünlü Çerkes sanatçılar konser verdi.

Dizinin oyuncuları sahneye çıkarak programı izleyenleri selamlarken gazeteci yazar Fuat Uğur ile başta olmak üzere çok sayıda kişiye "Çerkes kültürüne olan katkılarından dolayı" dernek yöneticileri tarafından plaket verildi.  Ağlatan Dans'ın yönetmeni Hakan Kurşun ve bu sevilen dizinin yapımcısı Yasemin Nak'a plaketlerini Çerkes Dernekleri Federasyonu Başkanı Nusret Baş verdi. İstanbul Çerkes Derneği'nin halk dansları grubu "Tızefed"yaptığı gösteriler ile izleyicilere keyifli saatler yaşattı.