BALIKESİR'in Karesi ilçesinde düzenlenen 'Çerkes Etnografya Sergisi'nde Çerkeslere özgü günlük ev eşyaları ile savaşlarda kullanılan silah ve heykeller sergilendi. 

Balıkesir Adige Çerkes Kültür Derneği'nin, Çerkes kültürünün yaşatılması ve yeni kuşaklara tanıtılması için düzenlediği 'Çerkes Etnografya Sergisi' Akıncılar Mahallesi'ndeki Taş Bina'da açıldı. Açılışa Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve eşi Mehtap Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir, Balıkesir Adige Çerkes Kültür Derneği Başkanı Cemal İnan, Samsun Adige Çerkes Kültür Derneği Başkanı Süleyman Çelik, Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı ve Balıkesir'de yaşayan Çerkesler katıldı. Balıkesir ADİGE Çerkes Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Sevinç Özden geçmişten günümüze kadar geleneklerini, göreneklerini ve dillerini yaşatmaya çalıştıklarını söyleyerek "Hazırladığımız sergide Çerkeslere özgü giysiler, takılar, günlük ev eşyaları, savaşlarda kullanılan silahlar, heykeller var. Sergiyi açmamıza yardımcı olan Samsun ADİGE Derneği'ne, açılış için bizlere sınırsız destek veren Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'a ve Karesi Kent Konseyi'ne teşekkür ederim" dedi. 

Balıkesir'in kültürün, sanatın, müziğin ve güzelliklerin yaşandığı bir şehir olmasını istediklerini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Çerkeslerde kültür var, sanat var, hoşgörü var. Çerkesler kültürleriyle sadece Türkiye'de değil dünyada nam salmışlar" dedi. Sergi 23 Mart'a kadar açık kalacak.