Çerkes Sürgünü 150. Yılı Resim Yarışması - 01.03.2014

Yarışmanın Teması : Çerkes Sürgünü 150. Yıl

Yarışmanın ana teması etrafında Kafkasya'ya dönük mesajlar taşıyan, mitolojik,folklorik ve milli motifler konu olarak ele alınabilir.

Değerlendirmede resimlerin özgün yaratım özellikleri dikkate alınacaktır.Bükülmüş,rulo haline getirilmiş,kitap ve dergilerden kopyalanmış, daha önce yayınlanmış resimler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışmanın amacı:

Türkiye'de yetişmekte olan yeni kuşağın kendi milli kültürüne , tarihine olan ilgisini artırmak ve bu konudaki gelişimine yardımcı olmak.Yetenekli gençlerin ortaya çıkarılmasını ve desteklenmesini sağlamak.

Yaş Grupları:

Yarışma 9-13 yaş grubuna göre değerlendirilecektir.

Sergileme ve Katalog

Yarışmada dereceye giren resimlerle, jüri tarafından sergilenmeye değer bulunan resimler Adana'da ve Türkiye'nin çeşitli illerinde sergilenecektir.Yarışma sonucunda ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin yer aldığı bir katalog basımı planlanmaktadır.

Gönderilen eserler iade edilmeyecektir.

Teknik Özellikler:

Resimler paspartulu olmalı katlanıp bükülmemelidir. Paspartunun arkasına yarışmacının adı soyadı doğum tarihi (ay.gün.yıl) adres, telefon bilgileri yazılacaktır.

Boyut:

Çalışmaların kısa kenarı 35 cm den, uzun kenarı 70 cm den, uzun olmayacak ve her yarışmacı sadece bir eserle katılacaktır.

Malzeme:

Çalışmalar yukarıda belirtilen ölçüdeki resim kağıdına karakalem, flomaster, guaş, suluboya, pastel, gravür, kolaj vb. tekniklerinde gerçekleştirilebilecektir

Süre:

Çalışmaların en geç, 01/03/2014 tarihine kadar Adana Çerkes Derneğine ulaştırılması gerekmektedir.

Seçilen resimler 12-24 Mayıs 2014 tarihlerinde Adana Çerkes Derneğinde sergilenecektir.

Ödül:

İlk üçe giren yarışmacılar Kafkasya Gezisi ile ödüllendirilecektir.