Kanal D'nin izlenme rekorları kıran dizisi "Vatanım Sensin baltayı taşa vurdu. Dizinin son bölümünde Çerkes Ethem'in kardeşi Çerkes Reşit'i hain diye vurması ortalığı karıştırdı. Çerkesler sosyal medyadan diziyi boykot çağrısı yaptı.

Kanal D'de yayınlanan 'Vatanım Sensin' dizisinin geçen haftaki bölümünde yer alan bir sahne ortalığı karıştırdı. Bu sahnede; Ufuk Bayraktar'ın oynadığı 'Dağıstanlı', İngiliz casusu olduğu ve vatanına ihanet ettiği gerekçesiyle ağabeyi 'Refik'i öldürdü.

Yayınlanan bu görüntülerin ardından Çerkesler, diziye tepki yağdırdı. Çünkü anlatılan dönem göz önüne alındığında; 'Dağıstanlı' karakterinin aslında Çerkes Ethemolduğu, öldürdüğü ağabeyi 'Refik Bey'in ise milletvekili Reşit Bey olduğu anlaşılıyor. Reşit Bey'in kızı ve Çerkes Ethem'in yeğeni olan 82 yaşındaki Güner Kuban, dizideki bu olayın ardından savcılığa şikayette bulundu.

Günaydın ekibi, Bodrum'da yaşayan Kuban'a telefonla ulaşarak dizideki sahneyi sordu. Ailesi hakkında 'Bir Vatan Aşkına-Çerkes Ethem ve Ailesinin Gerçek Öyküsü' adlı bir kitap yazan Güner Kuban, "Bize bunları yaşatanların burunlarından her şeyi fitil fitil getireceğim" dedi. Kuban; amcası Çerkes Ethem ve babası Reşit Bey'in, TBMM'nin 30 Mayıs 2016'da aldığı kararla vatan haini olmadıklarının ispatlandığını hatırlattı.

ÇERKES ETHEM KİMDİR HAİN Mİ KAHRAMAN MI?

Bu arada sosyal medyada örgütlenen binlerce çerkes ise diziyi protesto kararı aldı. Bizden can çıkar hain çıkmaz diyen çerkesler twitter üzerinden diziyi boykot çağrısı yaptı.