Siirt’te açık cezaevi hükümlü ve tutukluların, sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında el emeği göz nuru ile üretilen ürünlerinin sergilendiği 'Geleneksel el işi' sergisi açıldı.

Siirt Andera Park AVM salonunda açılan el işi sergisine; Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, İl Jandarma komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergi hakkında açıklama yapan Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Siirt Açık ve Kapalı Ceza infaz Kurumumuzda sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında düzenlenen, hükümlü ve tutukluların el emeği, göz nuru ile üretilen çeşitli ürünlerin sergilendiklerini belirterek, amaçlarının; hükümlülerin boş zamanları sosyal ve kültürel çalışmalarla değerlendirerek farkındalık oluşturmak, ekonomik olarak ta hükümlülere destek vermektir.” dedi. Sergiye katılan katılımcılara teşekkür eden Ağçakale, elde edilecek gelirin tamamının, eser sahiplerine verileceğini sözlerine ekledi.

Sergide yer alan eserleri çok beğendiğini belirten Vali Tutulmaz ise, "Bu sanat eserlerini yapanları kutluyorum. Cezaevlerimiz birer ceza infaz kurumu değil, sanat ve bilgi yuvası olarak anılmalıdır.” dedi. Daha sonra sergiyi gezen Vali Tutulmaz, ilk alış verişi kendi yaptı.

Sergide, sulu boya, kabartma, resim, süsleme, Siirt battaniyesi gibi eserler büyük beğeni topladı. Dört gün açık kalacak sergiden elde edilecek gelirin tamamının eser sahiplerine verileceği açıklandı.