Rolling Stones Dergisi’ne röportaj veren dünyaca ünlü yıldız albümü hazırlarken Mevlânâ’nın ünlü Mesnevi eserinde bulunan Misafirhane isimli şiirden ilham aldıklarını belirtti. Chris Martin, “Mevlânâ’nın yaşadığın her şey seni olgunlaştırır ve yaşam ağacında seni güçlendiren bir dalı simgeler” deyişinin hayatına çok şey kattığını belirttiği.

 

"ARKADAŞIM TAVSİYE ETTİ"

 

Ünlü yıldız eşi Gwyneth Paltrow ile ayrıldıktan sonra zorlu bir süreçten geçtiğini dile getirdi ve bunu atlatması için bir arkadaşının tavsiyesiyle Mevlânâ’nın eserlerine yöneldiğini dile getirdi.

Mevlânâ’dan çok etkilendiğini ve albüm hazırlama sürecinde grup arkadaşlarıyla da paylaştığını belirten ünlü şarkıcı “Özellikle Misafirhane şiiri, yaşadığın ne olursa olsun olgunlukla kabullenmeyi öğütlüyor. Hiçbir şeyden kaçmamayı, kötülüklerin zamanla nihayet bulacağını, yerini rengârenk bir ortama bırakacağını telkin ediyor” şeklinde konuştu.  Mevlânâ’dan etkilenerek sözlerini yazdığı “A Head Full of Dreams” isimli şarkıyı ise eski eşi Gwyneth Paltrow seslendirdi.